Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ağaların ağası Korti ağam

Ağaların ağası Korti ağam
 

Size Korti' yi anlatmak istiyorum. 17 yaşında, çok zeki bir delikanlı, kendi web sitesi var web tasarımı yapıyor, sitede bir de radyo kurdu (pirincboyu fm), dj olarak da başarılı. Lise öğrencisi, bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Koyu Fenerbahçeli, hiç bir maçı kaçırmıyor, 12 numaralı formayı layıkıyla taşıyor. Az biraz da hergele, çapkın da kerata, uçan kaçan kurtulmuyor elinden, çok yakışıklı bir delikanlı. Hayat dolu pırıl pırıl bir delikanlı. Adı Tibet, sitenin ve radyonun Korti Ağası. Buraya kadar hepsi gayet güzel, normal.

Onu özel yapan ne biliyor musunuz? Tibet sadece bir elinin üç parmağını kullanabiliyor, konuşamıyor hareket edemiyor 24 saat bakıma ihtiyacı var. Hastalığı bütün vücudunda. Ona engel mi peki? Hayır değil. Yaşama bağlılığı ve çalışkanlığı onu gıpta ile bakılacak bir insan yapıyor. Bilgisayarı ile bizlerle iletişim kuruyor, yukarıda saydıklarımın hepsini gerçekleştirdi daha da ilerleteceğine inanıyorum. Elinden tutup destek olan büyüklerini mahcup etmedi, onlardan bir öğrendiği bir harfle cümle kurma gayreti içinde oldu. Sapağlam bizlere yaşam dersi veriyor. Azim nedir onu öğretiyor. Tibet bir odaya kapatılıp elden günden saklanan acınası bir varlık hiç olmadı. Annesi babası onunla gurur duyuyor, dostları olarak bizler de. O başarılı ve gayretli, ailesi hep yanında. Bizler de dostları olarak sevgimizi veriyoruz ona. Yanındayız, destekliyoruz, başarılarına seviniyoruz, derdine üzülüyoruz, abileriyiz ablalarıyız. Tibet bize hayatta başarılı olmanın mazareti olmayacağını gösteriyor, tek ihtiyacımız çalışmak. Eften püften bahanelerin Tibet'in olduğu yerde hükmü yok. Sitesinde öyle, radyoda öyle, has ''ağa''. Huzurunda destursuz laf edeni anında kapı dışarı edecek kadar da disiplinli. Kurallarına uyan uyulmasını isteyen bir patron. İki damla gözyaşına tav olacak kadar da yufka yürekli. Yeri geliyor seviyor yeri geliyor ceza veriyor dünya tatlısı , balkaymağı, aslan parçası Korti ağamız o.

Lütfen gelip bir merhaba deyin ona, içiniz yaşam sevinciyle dolsun.' 'Afferim sana helal olsun'' deyin.Bekliyoruz efendim.

 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..