- Kategori
- Güncel
- Okunma Sayısı
- 3697
Agarta. Şamballa. Tercih....

1896'da Peter Shiel adlı bir yazar bir roman yayımlar. Kitap Avrupa çapında bir örgütten bahsetmektedir. Örgütün üyeleri insanlık için zararlı buldukları aileleri öldürüp, cesetleri yakarlar. Kitabın ismi "S.S.'ler"dir. Kitapta S.S.'ler simge olarak gamalı haç kullanır. Gamalı haç mitolojik bir motiftir ve yeraltı güçlerini simgeler. Savaş, bu güçlerin besleneceği ve gelişeceği negatif enerjinin artmasını sağlar. Yazarın Şamballa medyumu olduğu söylentileri dillerde dolaşmaktadır..
Yaklaşık 50 yıl sonra bir adam ortaya çıkacak, yazılmış hiçbir hukuk kitabındaki cezalarla karşılanamayacak kadar iğrenç suçlar işleyecek, dev bir ulusu neredeyse yok olmaya sürükleyecektir. İlerleyen yıllarda Şamballa rahipleri tarafından yönlendirilen bir medyum olduğu iddia edilecek ve işlediği tüm insanlık suçlarına karşın; dünyada güç, iktidar ve maddi çıkarlar için toplumu acımasızca kullanan politikacılar içinde bu adamın izinden giden hayranlarının ve taraftarlarının sayısına ulaşabilen çıkmayacaktır. Bu adam Hitler'dir. Sözü Hitler'e bırakırsak, Avusturya'nın küçük bir kasabasından çıkmış bu eğitimsiz, basit adamın bir kaç yıl içinde, nasıl şeytani bir stratejiste dönüştüğünü görebiliriz.
"Bana şaşırıyorlar bu adamın kalabalıklar üstündeki başarısı rastlantı mı diye. Hayır beyler, bu bir teknik. Kitle içgüdüleriyle hareket eden bir hayvan gibidir; mantık ve yargıdan yoksundur; benim yaptığım onların ilkelliğine dokunmamaktır. Çünki bu ilkel güç, tutuculukla birleştirildiğinde gerçekten büyük bir güç olur. Kitlenin önüne makul fikirler ve mantıklı kanıtlarla çıktığınız zaman sizi anlamazlar ama duygularını tahrik ettiğinizde peşinizden gelirler. Kitle ne kadar büyürse, o kadar kolay yönetilir. Toplumsal sınıfların artması, bireyselliğin azalıp, kitleselleşmesini sağlar.
Aydınlardan uzak durun, onlar bugün sizi bir konuda desteklerken, yarın tersini yaparlar. Ama kitle oluştuğu zaman, söylediğiniz her şey kalıcı bir hipnotik etki yaratır. Yeter ki iradenizi onlara kabul ettirin! Kitle, kendisine yabancı fikirleri dışlar, fikirler rakibin elektrik alanına yerleşir ve rakipte hastalık belirtileri başlar. Artık geriye kalan rakibin direnişini kırmaktır; işte o zaman zehirlenmenin yarattığı yıkımı artırmak en iyi yöntemdir. Buna psiko-biyolojik manevi zehirleme diyebilirsiniz.."
Bir an için Agarta ve Şamballa efsanesinin doğru olduğunu varsayalım. Siz hangisini tercih ederdiniz...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Düşünceniz doğru, yazıya yaklaşımınız değil. Toplumsal olaylara mistik yorum getirmek gerçekleri manipüle eder evet. Ancak yazının böyle bir amacı yok. Tam tersi, belli düşüncedeki insanların toplum gözünde küçük düşürmeyi hedef alan bir davaya takılacak en yanlış isim olduğunu anlatarak kara mizah yapmıştım. Herşeye komplo teorisi psikolojisiyle yaklaşmayı alışkanlık edindik ne yazık ki. Yazıyı herkesin bu kadar yanlış anlamamış olması sevindirici..
Beti Atasagun 20.07.2008 14:30Faşizmi doğa ötesi ve efsanevi güçlere bağlamak, onu toplumsal sebeplerinden uzaklaştırmayı da beraberinde getirir. Hitler öyle bir gecede zıpçıktı gibi ortaya çıkmadı. Sermaye kesiminin de desteği ile Nazizm 1920'lerin başından 1930'lara kadar güçlenerek geldi. Sonra sermaye de dahil herkesi vurdu! Toplumsal sorunları gizemli olaylar ve esrar perdeleri ile açıklamak o sorunların daha da büyümesi için bilinçli ya da bilinçliz çaba harcamakla eşdeğerdir!
Ismail Toksoy 19.07.2008 22:33agartanın türklerle ne alakası var bilen anlatsın
yusuf bastan 16.07.2008 9:33- Cevap :
- Haklısınız. Hele Agarta'nın Ergenekon'a nasıl bağlandığını hiç anlayamadım. Agarta bir çok kaynakta Hindistan'la ve budizmle ilişkilendiriliyor. Belki de Agarta'yı yönetenlerin insanlık ve dünyayla ilgili felsefeleri açısından seçilmiştir.. 16.07.2008 12:50
Çok güzel açıklamışsınız... Agarta'yı bildiğim kadarıyla anlatayım diyordum ama gerek kalmamış:) Sevgilerimle...
Olcay Gülgün Karaoğlu 15.07.2008 19:12- Cevap :
- Teşekkür ederim Gülgün. Agarta adı o karanlık iddianameye değil, ama ülkesine ve Atatürk'e gönülden bağlı sanıklara çok yakıştı :)) 16.07.2008 0:39