Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Ağasız yatıp çobansız kalmak...

Ağasız yatıp çobansız kalmak...
 

Rahat uyuyun..


29 Mart 2009 seçimleri kime hayırlar uğurlar getirecek bu henüz belli değil. Belli olan; elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki “her nedense adlarından pek söz edilmeyen” beş kişiye, 50 saat sonra ulaşılmış olması.. Binlerce kurtarma ekibi dağ yollarına düşse de, helikopterin enkazına 17 kişilik “korucu” köylüler erişebildi..

Muhsin Yazıcıoğlu: BBP Genel Başkanı

Erhan Üstündağ: BBP Sivas İl Başkanı

Yüksel Yanıcı: BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı

Murat Çetinkaya: BBP Belediye Meclis Üyesi

Kaya İstektepe: Kaptan Pilot ve..

İHA Sivas muhabiri: İsmail Güneş (sesi kulaklardan silinmeyecek)

Kahramanmaraş’ın Merkez Döngel Köyü muhtarı Yılmaz Tilki; “Kızılyaylası’nı geçip patikaya girdik. Araçlardan inip yola devam ettik. Helikopterin enkazını bulduk. Burası açık bir alan, nasıl görememişler?” dedi.

17 kişiden oluşan korucu kurtarma ekibi önce, hayatını kaybeden beş kişinin cenazesine ulaştı. Saatler sonrada aynı iz takip edilerek muhabir İsmail Güneş’in cenazesi bulundu..

Seçim arefesinde olunmasaydı bu “kurtaramama” operasyonu “kurtarma” olarak gerçekleşebilir miydi?.. Kimbilir yada kimse bilmez! Bu ülkede insan yaşamı kadere bağlandığı sürece her zaman “vaaah” edeceğimiz dizlerimize vuracağımız kesin görünüyor.

Bugün rastlayıp okuduğum Hürriyet gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil'in bu konudaki (kurtaramama rezaleti) başlıklı yazısındaki görüşleri aynen şöyle idi.. "Düşen helikopterdeki altı kişiyi kurtarmak için binlerce kişi görevlendirildiği halde onları, korucu köylüler buldu.. Sanki arama yapılan arazi, Himalaya Dağları idi..! 'G..T' kadar yerde, 50 küsur saat boşuna gezildi. GSM şirketinin 7777 hizmeti, -NEREDEYİM'-e mesaj atıp, birkaç dakika sonra cevap alıyorsun. Şehir içinde 300- 500 metre, şehir dışında 1-1, 5 km. sapma ile yer tespiti yapılabiliyor. Bu bilgileri alan havacılık veya harita bilgisi olan biri adresi gözü kapalı bulur. Abuk sabuk reklamlar yapılacağına, ucuzluk müjdeleri verileceğine bu tür 'hayat kurtarma' bilgileri verilseydi, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişi hayatta olurdu.." "İş işten geçtikten sonra ve adres bilinemezse G..T kadar arazide koyun gibi yayılırsın."

Bacağı kırılan muhabir İsmail Güneş'in, Sağlık Bakanlığı görevlisi kadından can havliyle yardım isteyen sesini unutmak mümkün değil.. Keşke 7777 aransa, bu konuda bilgileri olsaydı. Keşke İsmail Güneş'in şarjı bitmek üzere olan telefonu dakikalarca meşgul edilmeseydi. Canların yandığını, yüreklerin dağlandığını da birileri keşke anlasaydı...

Hala anlamayan, "köylüler tesadüfen buldular" diyenler ve buna inananlar için "ağasız yatıp çobansız kalkmak" bu olsa gerek..

Gülriz Yiğit

 
Toplam blog
: 258
: 1033
Kayıt tarihi
: 10.08.08
 
 

Ankara'da doğdum. Balıkesir'in  ilçesi Ayvalık'ta yaşıyorum. TSM ve  tiyatronun biraz da olsa toz..