Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '06

 
Kategori
Futbol
 

Ağdalı yaşam

"Hayat futbola fena halde benzer." Bu slogan "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" filminin yol haritası için izleyenleri için. Gercekten de öyle değil mi bugünlerde?

Amerikan dolarının ne olduğundan çok, 9 kisilik Amerikan takımının Italya karşısındaki muhteşem direnişi pelesenk oldu geçtiğimiz günlerde dilimizde. Ya da Avrupa Birligi yolunda en büyük engellerimizden Fransa'nın bize tavrı değil de Togo'ya karşı iki farklı galip gelip gelemeyecegiydi mevz-u bahis.

Peki neden böyleydi? Neydi bu işin sırrı? Her mactan sonra "Biz orda olsak soyle olurdu boyle olurdu" hikayeleri anlatip durmak bi tarafa, organizasyonun ikinci ev sahibiymis gibi kendimize empoze ettigimiz payeyle avunur olduk bu sicak gunlere inat.

Kagit uzerinde sampiyon Brezilya'nin kortizonlu super yildizinin icler acisi halini her gordugumuzde uzulduk belki de 4 sene once en buyuk olmamizi engelleyen adamin bu duruma dusmesine. Bizim gibi bir takimi durduran bir insan bu durumda olamazdi. Biz ki her zaman bizi alt edeni tuttuk bizden sonra salt 'zayifa kaybettik' dememek adina. Ronaldo da bu olamazdi. Olmamaliydi en azindan.

Ama bilmedigimiz biseyler olabilir miydi? En azindan futbol disi parametreler dusunulebilir miydi tahayyul edemedigimiz? Hayat futbola fena halde benziyo muydu gene? Emperyalizmin iki parmaginin arasinda tuttugu bu sonlu surec, nefesini futbol uzerinde de mi tutuyordu en soluk solugasindan?

Belki de aldigi milyon dolarlik reklam gelirlerinin etkisiyle idi bunca vurdumduymazlik. Belki de bu nedenledir finallerdeki Ingilizlerin deyimi ile "ever" golcu olabilme sifatini umursamazlik. Bu guzelligin bu serefin buyuklugunun uzerinde belki de kocaman bir "tick" var kimbilir? O "tick"dir ki bu takima 200 milyon dolara yakin reklam fonu ayirmis. O "tick" ki vahametinden haberleri bile olmayan ancak bir o kadar da -super- yildizi tek potada eritebilmis muthis bir DUZEN. Bu duzen belki gene kazanacak bu yil. Belki bu duzen hep kazanacak ilerde. Zaten adi uzerinde degil mi bu bir duzen. Bu duzen ki bir spekulasyonla herseyi alt ust eden, ardindan bir manipulasyonlakendine ceviren bir olgu.

Iste futbol.. Iste hayat. Fena halde benziyor oyle degil mi?

 
Toplam blog
: 4
: 507
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Sporun her dalına karşı duyduğum ilgi ve merakı futbol ve basketbol oyununun içinde yer alarak perçi..