Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '12

 
Kategori
Oyunlar
 

Age of Empires Oynarken

Age of Empires Oynarken
 

 

Bilgisayara başladığımızda bizi televizyon başından alıp götüren iki temel şey vardı; chat ve oyun. Commodore, Atari gibi alt versiyonlarla hiç uğraşmamışken birden pc ile bu imkanlara sahip olmak gerçekten muhteşem bir şeydi. İşte bu safhada Fifa ve Age of Empires  serisi oyunlar Windows 98 ekranımda az zamanımı almadı.

 

Age of Empires oynamış olanlar bilirler; işçileriniz le bir ekonomi oluşturursunuz, paralar birikince de gider savaşırsınız. Doğrusu savaş kısmını sevmediğimden işçilerimle odun kesip, tarla sürüp, altın madeni çalıştırarak para kazanmak çok keyifliydi. E tabii sen savaş yanlısı değilsin de etrafındaki uygarlıklar bunun için topluyor parayı; bir bakıyorsun işçilerin çalışırken saldırı oluyor, bizim savaşa hazırlanmayan,insana değer veren gariban uygarlığımız darmadağın oluyor.

 

Geçenlerde dur bakalım bu oyunda ne gelişme olmuş diye bir araştırdım; age of empires asian diye bir ek çıkmış. Biraz takıldım, oyunu yapanlar gerçekten çok geliştirmiş; en güzel yanlarından biri Asya kültürü iyi yansıtılıyor fakat heyhat savaş silahları çok gelişmiş; daha işçiye "Git biraz odun kır" demeden etraftaki medeniyetler darmadağın ediyor ortalığı. Google amcaya müracat ettim "Ne yaparız" diye; hemen cevap verdi; 1-Entere bas, 2-Çok meyva sebze için "Medium rare please" yaz  3-Çok altın için "Give me liberty or give me coin" yaz dedi. Oturdum oynarken bunları yazdım ürün ve altın yağmaya başladı, eee artık bu ekonomiyle bir medeniyet geliştirdik ki Asya kıtası sarsıldı. tabii işçilerimin alınları terlemedi bile, çünkü havadan para kazanmış olduk. Hey gidi eski göz ağrısı oyun, kısa sürede olsa eskiyi yad etmek güzeldi...

 

http://akonuklu.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..