Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ağız kokusu neyin habercisi ?

Ağız kokusu neyin habercisi ?
 

Kötü kokan nefes;
Çevremizde bu rahatsızlıktan şikayetçi bir çok kişi var.
Düşünseniz ya nefesiniz kötü kokuyor ve konuşurken siz bunu karşınızdakinin yüz ifadelerinden anlıyorsunuz.

ve Hastalıklar gibi , psikolojiik sonuçlara da yol açabiliyor

Prof. Dr. Murat Kareşen , ağız hijyenine dikkat edilmedigi için ortaya çıkan ağız kokusunun birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi Prof.Dr. Kareşen , sinüzit, bademcik, karaciger, şeker gibi birçok hastalık yüzünden ortaya çıkan ağız kokusuna karşı maydanoz, yoğurt ve yeşil çay önerdi.

Her dört kişiden birinde görülen ağız kokusu bir hastalık olmadığını ancak birçok hastalığın habercisi olduğunu dikkati çekerek..
Hastalıklar gibi, psikolojik sorunlarada yol açan ağız kokusundan kurtulmak mümkün olduğunu açıklayan prof.Dr.Kareşen, "Diş fırçalama, dil fırçalama, diş teli, çürük tedavisi, dil temizliği alınacak basit tedbirler arasında yer alıyor Türkiye'de yeni yeni bilinen dil temizliği ağız kokusunu gidermede oldukça etkilidir.
Basit durumlu ağız kokuları için tahta bir spatula ile arkadan öne doğru temizlemeliyiz, günde iki defa , en az yatmadan önce bir defa büyük katkı sağlar.Ağız kokusunu gün içerisinde basit tedbirlerle de giderebilirsiniz.Çok su içmek yemek sonrası ağız gargarası yapmak , maydanoz, yeşil çay , yoğurt ağız kokusuna faydalıdır..

Agiz kokusu sadece bazi basit hastaliklar nedeniyle olusmuyor. Eriskin hastalarda gözlemlenen ve daha ciddi boyutlu durumlar söz konusu Doç.Dr. Tanyeri konu hakkinda sunlari söylüyor: "Ülserasyon diye tabir edilen krater tarzinda tümörün çok süratli büyümesine ayak uyduramayip ölen dokularin olusturdugu lezyon kötü koku yayabilir...

"Elbette sadece nefesi kokan bir insan için akla gelebilecek en son neden budur. Baska bir deyisle ilk nedenler arasinda sayilmamalidir...

"Ancak, özellikle eriskin yaslarda nefes kokmasiyla birlikte ses kisikligi, yutma güçlügü, kulaga vuran agri, agizdan kan gelmesi ve boyunda sislik sikayetlerinin biri veya birkaçi birlikte ortaya çikarsa tümör ihtimali göz önünde bulundurulmali ve hasta ayrintili Kulak burun bogaz muayenesinden geçmelidir." konusu. Agiz, bogaz ve alt solunum yollari bölgelerinde tümöre bagli bir nefes kokmasi probleminin bas göstermesi de mümkün.

Basit sıradan ağız kokusu dememek gerekir
Çevreye ve kendinize bir iyiylik yapın ve bu konuyu dikkate alın
Erken tedavi olun Herşey ferah uzun bir yaşam için..

 
Toplam blog
: 23
: 435
Kayıt tarihi
: 12.11.07
 
 

 Öğrenmek, birşeyler paylaşmak adına Milliyet Blog'dayım. ..