Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ağız ve diş temizliği

Ağız ve diş temizliği
 

AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİ (ALINTI)


Diş macununu ıslatmamalısınız. Yemeklerden hemen sonra dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına neden olduğu için dişleri zayıflatıyor. Dişleri yemeklerden en az bir saat sonra fırçalamanın daha uygun olduğunu söyleyen uzmanlar, Türkiye'de ağız ve diş sağlığına yeterince önem verilmediğini belirtiyorlar. Bu konuda sık yapılan hataları şöyle sıralanıyor; Diş macunu ıslatılmamalı ve leblebi büyüklüğünde kullanmalı.Dişlerin günde en az bir kez iki dakika süreyle çok sert olmadan fırçalanması ve diş ipi kullanımıyla ideal bir diş temizliği sağlanabilir. Sigara, çay ve kahve tüketimi fazla olanlarda meydana gelen dil pası kokuya neden olabilir. Bu durumda dişler fırçalandıktan sonra dili de fırçalamak gerekir.

Doğal diş fırçası olarak bilinen elmanın yanı sıra çiğ havuç, patlamış mısır ve kereviz özellikle yemek aralarında tüketildiğinde mekanik bir temizlik sağlayacaktır. Sabahları elma sirkesiyle gargara yapın ve sonra dişlerinizi fırçalayın. Sirke, lekelerin yok olmasına, dişlerinizin beyazlamasına ve
dişetlerinizdeki mikropların ölmesine yardım eder. Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğnemeli. Kakao çekirdeğindeki antibakteriyal içerik nedeniyle, çikolata dişlere zarar vermiyor. Şekerlemeler ise dişlerin baş düşmanı. Meyve sularındaki asit ise her türlü dişe zararlı. Aynı şekilde laktoz içeren süt de, diş çürüklerine yol açıyor. Önemli sözlerden bazıları: “Diş ağrısı ile yatan, şişlikle kalkar.”, “Dişini fırçalamayan, protezini fırçalar.”, “Fırça girmeyen ağza, kerpeten girer.” Sağlıklı, mutlu günler dilerim.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 



 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..