Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dişhekimi Nezahat Adar Ağaca

http://blog.milliyet.com.tr/dishekimi_nezahat

18 Şubat '08

 
Kategori
Sağlık
 

Ağız ve diş temizliğini ihmal ediyoruz

Ağız ve diş temizliğini ihmal ediyoruz
 

ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması için temizliğine dikkat etmeliyiz


Türkiye de ağız ve diş sağlığı ile ilgili konularda yapılan istatistikler Türkiye de ağız ve diş temizliğinin ve buna bağlı olarak ağız ve diş sağlığının kötü durumda olduğunu gösteriyor.

Ülkemizde tüketilen diş macunu miktarını kişi başına bölersek cıkan sonuç gelişmiş ülkelerle kıyaslanmayacak kadar az.Türkiye de bu rakam senede 80 gramken İngiltere de kişi başına düşen diş macunu miktarı senede 480 gram İtalya da ise 270 gramdır.

Türkiye de kullanılan diş fırcası sayısını kişi başına böldüğümüzde ise senede dört kişiye bir diş fırcası tüketimi düşmektedir. Bu rakam İngiltere ve İsveç'te ise kişi başına senede 2, 5 tane tane diş fırcası olarak görülmektedir.

Türkiye de bir senede satılan diş fırcası miktarı sadece 30 milyondur.Nüfusumuzun 70 milyonundan sadece 30 milyonu dişini fırcalamakta ve diğer geri kalan 40 milyon kişi ise ağız ve diş temizliğini ihmal etmektedir.

Yine yapılan istatistik sonuçlarına göre sadece 34 bin kişi diş ipliği kullanıyor.Aslında günde iki kez diş fırçalandıktan sonra muhakkak günde bir kez de diş araları iplikle temizlenmelidir.

Nüfusumuzun yüzde onu hiç diş hekimine gitmemiş.Oysa hiç şikayetimiz olmasada yılda en az iki kez diş hekimine gitmemiz gerekli.

Sonuç olarak ağız ve diş temizliğimizi ihmal etmeye devam edersek diş fırcalama , diş ipi kullanma ve diş hekimine gitme alışkanlığımızı hayatımıza yerleştirmezsek;dişlerimizin çürümesinden, çekilmesinden ve sonuç olarak takma diş kullanmaktan kurtulamayız.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum. NEZAHAT ADAR AĞACA 0222 221 80 57

 
Toplam blog
: 18
: 1170
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

1957 doğumluyum. Marmara üniversitesi 1979' de mezun oldum. 22 yıl memuriyet ve 26 yıl muayenehane h..