Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Ağla Firuze...

Ağla Firuze...
 

Görsel internetten alınmıştır.


Dün Güneydoğu'muzda olaylar çığırından çıktı. Sözde IŞİD protestosuydu olanlar ama sonrasında ortaya çıkan manzaranın hiç de hoş olmadığı ortada. 

Dün yaşanan olaylarda, çeşitli illerimizde toplamda onaltı kişi hayatını kaybetmiş.

Bölgedeki bazı il ve ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve halen devam etmekte.

Sabah saatlerinde günün aydınlanması ile birlikte ortaya çıkan manzaranın da içler acısı olduğu ortada. Yakılan yıkılan ve yağmalanan işyerleri ile büyük hasar gören kamu binaları. Deprem gibi bir durum yaşanmış sanki.

Beni en çok ürperten de;  Siirt'te 14.00'te başlayan eylemlerde göstericiler Valilik Binası ile Merkez Cumhuriyet Polis Merkezi'ni hedef alıyor. Polis merkezinin kapısına kadar yaklaşan göstericiler, karakolun içine kadar girerken polis telsizinden "Cumhuriyet karakolu düştü" anonsu yapılıyor.

Bu arada Çakmak Mahallesinde bulunan lojmanda oturan polislere adeta seferberlik emri gibi emir veriliyor. Göstericiler sebebiyle tüm lojman personeli evlerini savunmak üzere göreve çağrılıyor ve evlerinden inerek göstericilere karşılık veriyorlar.(milliyet.com.tr)

Eee işte böyle olur!

Deprem ülkesiyiz hani. Bilim adamları bağırıyor deprem geliyor diye. Hala elle tutulur bir önlem alındığını duymadım en riskli şehirlerde. Ansızın sallanmaya başladığımızda anlayacağız önlemin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu. Tabii hayatta kalırsak.

İşte güvenlik konusu da böyle. Aynı bir deprem gibi önlem almayı gerektirir. Ne yazık ki geleceği iyi analiz edemeyen yöneticiler, zamanında önlemini almazsa, sonunda ne yapacağını bilemez ve sokağa çıkma yasağıyla başlar sıkmaya.

Oysa heyhaaatttt ok yaydan çıkmıştır çoktan, gidip hedefi vuracaktır

Sen istediğin kadar atla, zıpla, koş, tutmaya çalış… Nafile… Ok seni de deler ve geçer, geçecektir.

Şimdi bu olayın adı nedir?

Bize ise ağlamak düştü. Ağla, ağla Firuze… Gözyaşları neye çare olmuşsa?

08 Ekim 2014

 

 

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..