Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '20

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Ağlayan Bebek için Öneriler

AĞLAYAN BEBEK

 

Ağlamak bebeklerin iletişim yoludur. Farklı nedenlerle farklı tipte ağlar bebekler. İlk günlerde çok endişeleniriz. Ama zamanla bebeğimizi iyice gözledikçe, birbirimizi iyice tanıdıkça artık ağlamasının nedenlerini çözümleyebiliriz.

 

Ağlayan bir bebeğiniz varsa, size birkaç öneri;

 

1-Sakin olun. Sizin sakin olmanız, bebeğiniz de etkileyecektir.

2-Bebeğinizin altını kontrol edin.

3-Bebeğinizn ateşi olup-olmadığını kontrol edin. Ensesine bakarak, anlayabilirsiniz.

4-Bebeğinizi emzirin.

5-Bebeğinizin gazı olup-olmadığını kontrol edin. her emzirmeden sonra mutlaka bebeğinizin gazını çıkartmasına yardımcı olun, masaj yapın.Onu rahatlattıktan sonra uykuya geçmesiniz sağlayın..

6-Bebeğinizle yatmak. Bazen küçük bebeğinizin sadece size ihtiyacı vardır. Beraber yatarak, onun tüm ihtiyacını karşılamış olursunuz.

7-Bebeğiniz kucağınıza alıp, onun dışarıya bakacak şeklinde pozisyonda tutmaya çalışın.

8-Bebeğinize yumuşak şarkı veya sesler çıkararak, onu rahatlatmaya çalışın.

9-Bebeğiniz kucağınıza alıp, onunla dans edin. Sizinle beraber olması, teninizin teması onu rahatlatabilir. Kendini sizin yanınızda güven de hissedecektir.

10-Bebeğinizi sallayın. Bunu kucağınıza alarak, sallaya bilirsiniz. Bu pozisyon beğinizin anne karnındaki pozisyonunu hatırlatacağı için , onu rahatlatacaktır.

11-Bebeğinizi soyup, onu vücudunu kontrol edebilirsiniz. Vücudunda kızarıklık var mı?, Bebek bezi acaba bebeğinizin bacağını sıkıştırmış mı?….

12-Sıcaklık ve su bebeğiniz yatıştırabilir. Bebeğiniz ılık su ile banyo yaptırabilirsiniz. İsterseniz suyuna lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Lavantanın yatıştırıcı etkisinden yararlanabilirsiniz.

13-Bebeğinizin karnına ve sırtına dokunmak, bebeğiniz rahatlatacağı gibi anne-bebek arasındaki bağı da arttıracaktır.

14-Bebeğinize masaj yağı ile masaj yapmak.

15-Bebeğinize emziğini vere bilirisiniz. Bazen emme ihtiyacı olduğu zaman da bebeğiniz huzursuz olabilir.

16-Dış sesleri azaltın. Bazen bebeklerimiz dış etmenlerden de etkilene biliriler. O nedenle ışıkları kısın, televizyonun yada müziğin sesini kısın.. Bakacaksınız ki bebeğiniz rahatlamış.

17- Sıkı bir sıcak, yumuşak battaniye ile bebeğinizi kundaklamanız, onun sakinleşmesine yardımcı olabilir. 

18-Arabada bir yolculuk bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olabilir. Titreşim ve yatıştırıcı bir ses bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

19-Bebeğinizle dışarıya çıkmak.. Bebek arabası ile dışarı da yürüyüş yapmak, hem sizin hem de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

20-Ağlayan özellikle kolik bebeklere elektrik süpürgesi ve ya saç kurutma makinesinin sesini dinletmek, anne karnındaki dolaşımının sesine benzediğinden bebeğinizin rahatladığını göreceksiniz.

 

Esra Ertuğrul

www.bebeimgeliyor.com

@bebeimgeliyor

 
Toplam blog
: 198
: 1218
Kayıt tarihi
: 07.04.09
 
 

Ben  Bebeimgeliyor Doğuma Ve Bebeğe Hazırlık Eğtim Programlarından oluşan hamile eğitimleri verme..