Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr Barış Çakır Burun Akademi

http://blog.milliyet.com.tr/burunakademi

15 Haziran '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ağlayan Burun

-Doktor bey, ben 3 defa burun estetiği ameliyatı oldum ama burun kanatlarım kocaman kaldı. Burnumun kanatları aşağıya sarktı, sanki burnum ağlıyor.

-Tamam, burun ameliyatında geleneksel olarak burun kıkırdak ve kemiklerine müdahale edilir. Burun deliklerine %10 sıklıkla müdahale edilir. Ancak burun kanatlarının serbest kenarlarına nadiren müdahale edilir. Sizin burun kanatlarınızın serbest kenarlarına müdahale etmek lazım. Genelde burun derisinin burun kıkırdaklarına adapte olmasını bekliyoruz ama kalın burun kanatları küçülmüyor ve aşağıda kalıyor. Burun orta eti yukarıya kaldırılıp, kanatlar aşağıda kalınca, burun ucu ağlıyormuş gibi duruyor.

 

            Kalın ve sarkık burun kanatları, ülkemizde nadir olmamakla beraber, Afrikalılarda daha sık görülür. Önden bakınca burun delikleri yukarıya doğru çekmiş gibi görünürken kanatlar aşağıya doğru sarkık görünür. Bazen kanatlar o kadar etli olurki, burun delikleri hiç görünmez.

 

            Bu hastalarda burun kanatlarından çok simetrik doku eksizyonları yapmak gerekiyor. Bu ameliyatta işaretleme, çıkartma ve dikme işlemi çok hassas yapılmalı çünkü kolaylıkla asimetriye neden olabilir. Bu bölgedeki yara iyileşmeni mutlaka kontrol altında tutmak gerekiyor. Bu nedenle ameliyat sırasında steroid ile yıkama yapıyoruz. Burun kanatlarının serbet kenarlarından bazen 5 mm X 5mm lik bir doku elipsi çıkartıyoruz. Bu işlem burunu kanatlarını hem inceltiyor hemde ağlıyor imajını silecek şekilde kanatları yukarıya kaldırıyor.

            Burun kanatlarınız aşırı sarkık duruyorsa doktorunuza burun kanadı serbest kenar doku rezeksiyonu konusunda tecrübesi olup olmadığını sorabilirsiniz.

 

www.bariscakir.com

 

 

 
Toplam blog
: 91
: 328
Kayıt tarihi
: 03.03.13
 
 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanıyım. Fulya Terastaki ofisimde hastalarımı kabul e..