Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta
 

Malzemeler

3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzerine dökmek için

1.5 su bardağı soğuk süt
1 paket çikolata sos(2.5 su bardağı süt ile pişirin)
1 paket krem şanti(1 su bardağı süt ile)

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Süt, yağ, kakao, kabartma tozunu  da ilave edip tekrar karıştırın.
Sonra unu eleyerek ilave edin ve 2-3 dakika çırpın.
Yağladığınız dikdörgen fırın kabına hamuru döküp,180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Pişen kekin üzerine sıcakken 1.5 su bardağı sütü dökün ve soğumasını bekleyin.
Krem şantiyi çırparak soğuyan kekin üzerine yayın.
Sonra çikolata sosunu pişirin ve soğutun.
Mikserle çırparak en üste yayın.
Çikolata sosunuz akıcı olmalı ki kek kesildiğinde kenarlardan akabilsin.
Pastayı 2-3 saat dolapta bekleterek servis edin.

 
Toplam blog
: 5
: 1000
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Ben Gizem Türkmen.1991 doğumluyum.Gastronomi bölümünde okuyorum.Uzun yıllardır yeme-içme sektörün..