Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Ben daha çok okurum. Yazmak benim için yeni. Sonuçta, bir açıdan hayat hep yenilik peşinde koşmakla geçmez mi? Onaltı yıldır Amerika'da yaşıyor olsam da bir parçam hep Türkiye'de kaldı. Türkiye'de öğretmen burada ise büyük çabalar sonucu yüksek hemşire oldum. İç dünyamda iki dünya arası yolculuklardayım. Türkçe düşünüp Türk..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Şu bizim Abdullah

Ilim ilim bilmektir. Ilim bilim bilmektir Sen kendini bilmezsin Bu nece okumaktir.... Gecekondu buyuyen,iki unverste bitirip kendi sartlarinda , " elit bir aile" den gelmeden , Amerikada 15 yildir yasayan , 2 dunya arasinda ki farki sizin kadar yorumlayabilen bir insanim.Ukemizin icinden gelen, horlanmis, ekonomik ve maddi imkanlarin tukettigi,yeni dunyayi anlamakta zorluk ceken insanlarini lutfen bu kadar rencide etmeyelim. Belki o kisilerin sizin dunyanizi anlamasini hayal etmeden once siz onlarin dunyasinda yasamayi hic denediniz mi? Saygilar ve sevgiler

20 Ocak 2007 21:28
İş ilanlarında yaş sınırı etik mi?

SanırIm 15 yıldır Türkiye'de yaşamamamın sebebi veya iş hayatını Türkiye'de yasamadığımdan kaynaklanan bir cahillik. Sanırım bir yıl öncesi kadardı, sadece meraktan bir Türk iş sitesi ilanlarına bakıyordum. " 30 yaşına basmamış" Gözlerime inanamadım. Yaşadığım ülkenin cennet bir vatan olduğu iddasına kesinlikle katılmadan bir gerceği belirtmeyi istiyorum. Amerika'da her iş başvurusu yaptığınız formun altında yasa gereği yazar. Cinsiyet , yaş, ırk vs...ayrımı yapılamaz. Bu işe alan şirketlerin tercihi değil bir yasadır. Konuya değindiğiniz için teşekkürler.

20 Ocak 2007 19:12
 
Toplam blog
: 2
: 410
Kayıt tarihi
: 21.01.07