Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ağrı dindiren baharatlar...

Ağrı dindiren baharatlar...
 

Hayat kalitesini neredeyse sıfıra düşüren ve sahibine dayanması güç acılar hissettiren bel ağrıları, duyduğunuz acının yanında hareketlerinizi de kısıtlıyor olması sebebiyle rutin işlerimizi dahi yapmamıza engel olur.

Bu ağrıları dindirmenin bazı doğal yolları mevcut! Günlük hayatımızda kullandığımız baharatlar, bu ağrıları dindirmek için bire bir!

İşte doğal yöntemlerden birkaçı...

Söğüt kabuğu: Araştırmalar, aspirinle aynı kökten gelen söğüt ağacı kabuğunun; aspirin ve türevlerinden daha etkili olduğunu gösteriyor.

Muskat (Molucca Adası'nda yetiştirilen ve yaprak dökmeyen Myristica fragrans bitkisinin tohumudur.): Bu mucize baharat, ağrıları dindirmede çok etkili. Aktardan alacağınız muskat yağından sadece üç damla kullanmanız yeterli. 50 ml. zeytinyağı ve üç damla muskat yağını karıştırıp ağrılı bölgeye günde üç kez hafif masaj yaparak uygulayın.

Kapsaisin: Bibere acılık veren kapsaisin, ağrıları dindirir. Biber ne kadar acıysa, kapsaisin oranı o kadar yüksektir. Piyasada kapsaisin içerikli pek çok krem bulunuyor. Güvenilir markaların piyasaya sürdüğü kapsaisin içerikli kremi, ağrıyan bölgeye günde üç kez masaj yaparak uygulayın. Biraz yakacaktır; alerjik bir durumunuz yoksa bunu önemsemeyin.

B12 vitamini: B12 vitamini, sinirlerin etrafında koruyucu bir tabaka oluşmasını sağlayarak mucizevi bir etki gösterir. Bu koruyucu ile kaplanan sinir uçları, ağrı oluşturamazlar. Ancak B12 alırken kullanım dozuna dikkat etmelisiniz. Günde 1-2 mg B12 vitamini, ağrılarınızı dindirmek için yeterlidir.

Eklem ağrılıklarınızı hafifletin: Eklemlerimiz, hareket etmemizi sağladıklarından tüm iskelet sistemimizin en önemli parçasıdır. Genç yaşlarda, yani eklemlerimiz yıpranmaya maruz kalmadan önce, pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler.

Yaşın ilerlemesiyle, doğal yağlanma ve kıkırdak işlevinin azalması gibi sebeplerle pürüzsüzlüklerini kaybetmeye başlarlar. Bu durum, dayanılmaz ağrıları ve işlev kayıplarını beraberinde getirir. Eklem ağrılarından şikâyeti olanlar için uygulaması kolay iki tavsiye…

Hint buhuru: Boswellia olarak da bilinen bu özüt, kıkırdak hasarını azaltır. Hint buhurunu alırken, özüt konsantrasyonun en az yüzde 40 olmasına özen gösterin. Eklem ağrılarını azaltmak için, günde en az 300 mg. Hint buhuru almanız yeterli.

Zencefil: Zencefilin içerdiği yağlar, eklem bölgesinde gelişen iltihaplanmayı azaltır. Bu da ağrılarınızın dinmesini sağlar. Tadı nedeniyle tüketmekte zorlandığınız zencefili; sıcak su ve limonata gibi sağlıklı bir içeceğe karıştırabilirsiniz.

Yedi gün boyunca bir çay kaşığı toz zencefili bir bardak içeceğinize karıştırıp için. Zencefil kapsül ya da tabletlerini tercih ediyorsanız, günde 1-4 gram olmak koşuluyla tüketebilirsiniz.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..