Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '15

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ağrı kesici kullanımı doğru mudur?

Ağrı kesici kullanımı doğru mudur?
 

ağrı kesici kullanımı


Günümüzde oldukça yaygınlaşmış olan ağrı kesici kullanımı, özellikle ileriki dönemlerde tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Ağrı kesicilerin rastgele kullanılması kanser ya da kalp gibi hastalıkların erken teşhis edilmesini engel olduğu bilinmektedir.

Ağrı kesici kullanımı tek başına yeterli gelir mi?

Öncelikle bilinmelidir ki, ağrı kesici tek başına kullanımı herhangi bir hastalığın tedavisi için yeterli değildir. Ağrılar önemsenmelidir; bir hastalığın belirtisi olabilir. Ağrıların sebepleri araştırılmadan uygulanacak herhangi bir tedavi yetersiz, daha önemlisi ise yanlış olabilir.

Ağrının dindirilmesi sorunu çözer mi?        

Kas ve iskelet ağrıları dışındaki ağrıların tümü önemli bir hastalık belirtisi olabilir. Örneğin, göğüs ağrısı, kalp krizine; baş ağrısı, beyin tümörüne işaret edebilir. En kötüsü, ağrı kesicilerin böylesi hastalıklarda erken tanı konulmasına engel olmasıdır. Antiromatizmal ilaçlar oldukça sık kullanılmaktadır. Bu tür ilaçların ağrıyı kesmesi doğru olmakla birlikte yan etkileri de çok fazladır. Dikkat edilmelidir. O kadar ki, tüm organlara yan etki tehdidinde bulunmaktadır. Antiromatizmal ilaçlar kullanılacaksa, pomad ve jel türleri tercih edilmelidir; çünkü bunların yan etkileri daha azdır.

Ne yapılmalıdır?

Ağrılardan ciddi oranda rahatsızsak ve bu sorun yaşam kalitemizi azaltıyorsa, yan etkisi en az olan ilaç türlerinden seçilmelidir. Bunlar da ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Günlük 3 gramdan az seviyedeki dozlar kabul görmektedir. Yine de bilinmelidir ki, en doğru yöntem ağrı kesicilerin doktor kontrolü dâhilinde kullanılmasıdır.

Ağrı kesicilerin doktor nezaretinde kullanımı, bütün olası sağlık problemlerinin önüne geçecektir. Çünkü bilinçsiz kullanılan ilaçlar, kişilere yarar yerine zarar getirecektir. İlk problemle karşı karşıya gelindiğinde ağrı kesicilere saldırmak doğru değildir. Aksine vücut direncinizin artması için ağrı kesici kullanımından mümkün olduğunca kaçınılması gerekir.

Ağrı kesici ilaçlara ihtiyaç duymayacağınız sağlıklı günler dileğiyle…

 
Toplam blog
: 5
: 696
Kayıt tarihi
: 14.12.15
 
 

Blog editörü ve iyi bir okuyucu... ..