Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '12

 
Kategori
Eğitim
 

Ah, ah, ah! Öğrenciler şimdi yandı!

Ah, ah, ah! Öğrenciler şimdi yandı!
 

Ah, ah, ah! Öğrenciler şimdi yandı!

Hükümetin üzerinde hiç durmadan oynadığı bir kurum da Milli Eğitim. Gerçi giderek milli olma durumu ortadan kalkıyor ama neyse…

Üniversitede de sınıf geçme notu 65 e çıkarıldı. Artık 50 alanın geçmesi, bütünleme, kurtarma gibi durumlar yok.

“Avrupa Birliği’ne üyelik kapsamında yükseköğrenimde kaliteyi artırmak, Avrupa’daki üniversitelerle uyumu sağlamak açısından başlatılan Bologna Süreci nedeniyle birçok öğrenci okulu uzattığını ve eğitim hayatını sonlandırma aşamasına geldiğini söyledi. Kocaeli Üniversitesi’nde de uygulamaya konulan süreç birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini kapsıyor. Bologna süreci öncesinde ders geçme notu 50 olduğu halde bu süreç uygulamaya konulduktan sonra ders geçme notu 65’e yükseltildi. Ayrıca bütünleme sınavları kaldırılarak öğrencilerin derslerini kurtarma olanakları ellerinden alındı.”

Sığınılan yer yine bizi asla almayacaklarını deklere eden AB. İktidar anlaşılan bu kurumlarla bilhassa oynuyor. Acemilik desen (zaten kabulü mümkün değil ama)  zaten kalmadı. O zaman neden bütün bu rezalet. Son on yıldır eğitim sistemi ile oynanmayan bir yıl bile yok. Öğrenciler ve velileri aptallaşmış durumda.

Yine de bu sistemin en kısa zamanda ortadan kaldırılacağına eminiz. Nedeni ise düşünen her beyin için basit. İktidar okuma yıllarını mümkün mertebe uzatıp gençlerin ağzını tıkamaya onları oyalamaya çalışıyordu. İş olanaklarının giderek azaldığı, üretimin düştüğü için üniversite mezunlarının giderek daha fazla işsiz kaldığı bir ülkede gençleri okuldan koparacak bu tür hamleler ya yönetenlerin cehaletini, ya da kötü niyetini gösterir.

Kocaeli üniversitesinde başlatılan bu uygulama diğer üniversitelere de yayılırsa, en az öğrencilerin yarısı okulu bırakacaktır.  Veyahut ta şimdiye kadar 50 alabilenlere 65 verilerek mezun edilecektir. Değilse, İşsiz, tahsilsiz, daha da kötüsü ümitsiz gençleri sokağa salacaksınız. İktidara sormak lazım bundan amacınız nedir?

Sakın AB kriterleri falan demeyin. Derseniz, insan hakları, adil yargılanma hakkı gibi daha bir yığın inatla uygulamadığınız AB kriterlerinin sebebini açıklamanız gerekir.

Sözün özü gidilen yol yol değildir. Artık iktidarda böyle bir yanlışa düşecek kadar acemi değildir.

 İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..