Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Deneme
 

Ah, bir bahar gelse...

Ah, bir bahar gelse...
 

Kıştan kalan


Şu beyaz günlerde birçoğumuzun “Ah, bir bahar gelse...” dediğini duyar gibiyim. Belki çoğumuz kendi yüreğine ” Yeter ama bu kadar da fazla...” fısıldıyordur.
Bu yıl baharı, her yıldan daha çok özledik gibime geliyor.

Uzun süren, karlı yağışlı ve dondurucu kış günleri boyunca, televizyonlardaki kış manzaralarını gördükçe, gazetelerdeki kış haberlerini okudukça, sıcak evlerimizde bile üşüyor gibi olmadık mı? Bi de ben gibi her gördüğü değişimi fotoğraflayanlarda yaşamayı ekleyince kış daha da belirginleşiyor. “ Offf ne manzara, bidaha yakalayamam…” deyip te deklanşöre basıveriyorum. Ama o da ne? Bir gün sonrası manzara bir gün öncesinden daha bir çekici…

Bu kış öyle bir kış oldu ki; beyaza ve beyazın sıcaklığına doyduk desem yeridir. Güzel manzarasıyla yetinmeyip;  buz kesen soğuğu ve beyazı ile üşütür oldu bedenleri. Bu kış ilk yoğun yağdığında kar; muazzam etkilenmiş ve ” http://blog.milliyet.com.tr/kisin-adidir--kar-/Blog/?BlogNo=346258“ kaleme almıştım. Kar biraz çocukluğumuza dönmek gibidir. Çocuklar çabuk sıkılır, belki haklılar ve birçok nedenleri vardır.

Hepimizin bilinçaltında biraz çocukluğumuzdan kalma sabırsızlık yok mudur? Bu kış ne yalan söyleyeyim beklenmedik konuk gibi geldi “ oturdu kalmak nedir bilmiyor..”  kabilinde.
Tüm Türkiye'de de, bu yıl soğuk bir kış yaşadık. Avrupa’nın birçok ülkesinde insanlar sokaklarda soğuktan dolayı donarak yaşamdan koptular. Gözlerimiz, televizyonlardaki hava durumlarında kaldı.

Evlerden pek dışarı çıkamadık. Anneler; çocukların evdeki haylazlıklarından, çocuklar; sokakların özgürlüğünden ve ben; Kelebeklerin çiçeklerle buluşma özleminden “ Ah, bir bahar gelse...” diyoruz .

Sizin “ Kış kışlığını, p… …” dediğinizi duyar gibiyim. Öyle ya… Her mevsim güzelliği kadar olumsuzluğu ile de vardır. Tıpkı bu kış gibi. Yollarda mahsur kalan, sokakta aç kalan, her canlının bedduasını aldı bile...

Madem öyle; tadını çıkarmalı bu kışın beyazından. Çıkıp çocukça hareketler yapmalı sokakta. Tanıdığınız, tanımadığınıza gülümseyerek avuç dolusu birkaç kartopu fırlatmalı. Ardından eve girince avuç içlerine ılık nefesinizle üflemeli olabildiğince…

Bu arada yetişkinseniz ve seviyorsanız; alın eliniz bir kadeh beyaz şarap pencereden dışarıyı izleyin.

Tabi Müzeyyen Senar’ın

Bir bahar akşamı rastladım size
Sevinçli bir telaş içindeydiniz
Derinden bakınca gözlerinize
Neden başınızı öne eğdiniz

İçimde uyanan eski bir arzu
Dedi ki yıllardır aradığım bu
Şimdi soruyorum büküp boynumu
Daha önceleri neredeydiniz

Şarkısı eşliğinde ve dilinizin ucunda  “Ah, bir bahar gelse...” diye.

Hasan DEDE

29.02.2012 GÜMÜŞHACIKÖY

 
Toplam blog
: 46
: 1265
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

1967 Muş - Varto Doğumluyum. Kişinin kendini anlatması zordur aslında. Ne yazarsam yazayım, ne be..