Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

     
    Kategori
    Güncel
     

    Ah Atam, ah!

    Ah Atam, ah!
     

    Yil 1923. Guzel bir nisan sabahi Mustafa Kemal, Turkiye'nin en zor zamaninda meclisi Turkiye'nin kalbine kurmus. Mecliste kimler yok, askeri , sivili, okumusu cahili, cesit cesit insan. Muhalefet o zaman da var. Memleket yaniyor ama hala kurtulusa muhalefet var. Dengesiz, dis gudumlu muhalefet.

    Uzerinden seneler gecmis, yuzyil degismis, ozamanki muhalif kafalar hala yerinde. Cumhuriyete hala muhalifler. Butun milletler pesi sira uzaya cikiyor, bizimkiler hala 'kafalari nasil kapatsak' pesinde. Biz ne zaman bilimi onemseyip kafalarimizi daha iyisi icin acacagiz, bilemiyorum.

    Tarihe bakiyorum, Avrupalilar bilim uretirken biz ilk ucan insanimizi, ilk fuzecimizi surgune yollamisiz. Hali hazirda Turkiye'den sesi cok duyulan bilim dalgalari yukselmiyor. Neden acaba? Neden olacak? Biz hala kafa kapatmakla ugrasiyoruz.

    Balik bastan kokarmis, eh bizim de basimizda kim var belli. Baskalarinin onunde divan cipraz oturan, bilim yerine kendine ulemayi onder secenlerden bilim cikar mi? Ciksa idi simdi tum islam alemi super guc olurdu. Iran'da sakalsiz adamlari dovuyorlar. Dunya ile kavgali adamlar. Bizimkiler de almislar arkalarina icten pazarlikli AB ve ABD'yi, ulkeyi Iran benzetecekler.

    Ah atam ah! Su sozleri sanki bugun soylemissin gibi...
     
    Toplam blog
    : 1
    : 289
    Kayıt tarihi
    : 01.05.07
     
     

    Ben, ülkemden çok uzaklarda doktora çalışması yapan bir Türk evladıyım. Türk olmanın verdiği zorlukl..