Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '19

 
Kategori
Kedi Psikolojisi
 

Ah Biz Kedi Severler!

Bir kediyle aynı evi paylaşanlar bilirler ki kediler müdanasızdır. Müdanasız diyorum, asla nankör demiyorum. İkisi birbirinden çok farklı. Onu her istediğinizde sevemezsiniz, itaat etmesini bekleyemezsiniz, belki de bu yüzden yüzyıllardır üzerlerinde bir nankör etiketiyle yaşamaktadır bu hayvanlar.  Kendi sınırları olduğu için ve özel alanlarına müdahaleyi sevmediklerinden olsa gerek hep başlarına buyrukturlar. Biz insanlar olarak bu durumun karşılığı nankörlüktür. Oysa ki beslediğimiz, bakımını üstlendiğimiz kediler bizim isteğimize göre haraket etmeyecekse, kendini sevdirmeyecekse olsa olsa nankör olabilir.

İşte biz koca yürekli kedi severler, onları bu halleriyle kabul edip sevebilenler olarak biliriz karşılıksız sevginin de ne demek olduğunu. Saygı göstermeyi, sınırlarımızı bilmeyi. Çünkü bizde istemeyiz sınırlarımızın ihlal edilmesini, saygısızlığı, üstümüze fazla gelinmesini. Tıpkı kediler gibi. Hiç mi sevdirmezler kendilerini tabiki sevilmeyi severler, ancak ne zaman canları isterse! Karşlıkta verirler kendilerince, yüzünüzü yalarlar. Sonra hiç bir şey olmamış gibi kendilerini temizlemeye başlarlar.

 Acaba kedilerle yaşadıkça kedilerin huyunu mu alır olduk yoksa, yaratılışımızda mı vardı bu özellikler de kedileri bu kadar sever olduk bilinmez. Müdanasızlık desen var, çok sevilince sıkılma desen var, kendi alanını korumave sınırlarını çizme desen o da var. Ve tabi ki en önemlisi karşılık beklemeden sevme var ki o zaten ruhumuzda kesin var! Yani onlarda bizi karşılık beklemeden seviyorlar aslında, yaranma çabası olmadan. Öyle de gururlular. E zaten sevgi de böyle değil mi? Karşılık beklemeden olan hani?  O minik kalplerinde milyonlarca insanın kalbinde olmadığı kadar sevgi var onların, var da belli etmiyorlar. Zaten kimse çözememiş onların sırlarını ya, önemli olan nereden baktığın olaya. Bir yerden sevmeye başlayın bir an önce. Doğayı, hayvanları...Ruhunuza iyi gelecektir mutlaka.Ben hayvanları seviyorum, insanları sevmiyorum diyenlere de inanmayın sakın bu arada. Gerçekten hayvanları seven insanları da sever unutmayın. 

 

 
Toplam blog
: 5
: 84
Kayıt tarihi
: 05.10.19
 
 

Kamu yönetimi ve Halkla İlişkiler Bölümleri Mezunu. Yazarak ve okuyarak kendini bulmuş biri... ..