Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Ah bu aldatan erkekler yok mu!

Ah bu aldatan erkekler yok mu!
 

Beyler  bu aralar size neler oluyor? Hakkınızda çok şikâyet var. Bir aldatma furyasıdır almış başını gidiyor. Aldatılanlardan kimi, nasıl teselli edeceğimi şaşırdım.

Genel soru “Neden aldattı?”. Sebebi hem yok hem çok. Kime ne demeli?.

Adamın beyni gelişmemiş dürtüsellik ön planda ne bileyim neden aldattı. Canı sıkılır, canı ister, aklına eser, egosunu tatmin eder, size kızar, yemeği beğenmez, eziktir, mutsuzdur, mutludur her şey olabilir. Günümüzde bunu yapan erkek sayısı bir hayli fazla olduğuna göre artık aldatmak ayağa düştü. Marifet aldatmamakta.

Sevgiliyi aldatma konusunu hele hiç anlamış değilim. “Seninle olmak istemiyorum” dersin olur biter gider istediğin kişiyle beraber olursun. Evliysen işler biraz daha karmaşık bu konu uzun girmek istemiyorum ama çözümsüz değil. Evlilik terapistleri var, hekimler var, dostlar var … ki buna gelene kadar akıl var, fikir var. Daha da olmadı mahkemeler var.

Ne oluyor

Bir şey olduğu yok rezillik oluyor. Bir anda aldatan kişinin tüm iyi yönleri, özellikleri aldatılan kadının gözünde sıfırın altına iniyor. Kadının gururu kırılıyor. Toparlanma sürecinde çevresi, işi, varsa çocuğu, ailesi, arkadaşları ile iletişimi bozuluyor. Yani bir kadını aldatınca başka birçok kişiyi de etkilemiş oluyorsunuz.

Kadın, “aman ne olacak canım aldatmış” diyemiyor. Çünkü genellikle o kişi için özveride bulunmuş ve seviyor oluyor. Aldatıldığını anladığında “ben nasıl yaptım bunu” veya “nasıl sevdim bu adamı” demeye, pişmanlık yaşamaya başlıyor.

Aslında ilişkide tedbirli olmak ve özveride bulunmamak gerekiyor. Bu defa da tedbiri elden bırakmadan nasıl içten samimi bir ilişki yaşanır diyebilirsiniz…haklısınız. En azından iyice tanıyana kadar özveride bulunmamak sizi koruyabilir.

Tabii işin asıl özüne gelindiğinde sorun adam gibi bir adama denk gelebilmekte. Yoksa beynine hükmedemeyen, evrimini tamamlamamış her erkek kolaylıkla ve hicap duymadan herkesi aldatabilir.

Şükretmeniz gerekir

Üzülmeyin yalnız değilsiniz. Aldatma sizinle sınırlı kalmaz zira bu insanlar yeni sevgililerini de, iş arkadaşlarını da, dostlarını da aldatacaktır. Bu patolojik durumun sizinle bir alakası yok. Hiç kendinizde suç aramayın. Sizin hatanızdan kaynaklanmış dahi olsa sorunun çözümü aldatmak olamaz. Sorunların çözümünü aldatmakta arayan kişi, aklı başında bir kişi değildir, böyle birinden kurtulduğunuz için aslında şükretmeniz gerekir.

Hele hele bir de sizden yaşça çok genç biriyle sizi aldattıysa daha da fazla şükredin. Aynı zamanda sapkınlıkları olan birinden kurtulmuşsunuz demektir. 

Arthur Schopenhauer’un çok sevdiğim bir sözü var “Merhamet ahlâkın temelidir”. Merhametli insanların karşınıza çıkması dileğiyle.

 

 
Toplam blog
: 114
: 309
Kayıt tarihi
: 22.12.14
 
 

Gazeteci  ..