Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '13

 
Kategori
Kentleşme
 

Ah Çamlık vah çamlık...

Ah Çamlık vah çamlık...
 

Balıkesir imkanlarını tam kapasite ile kullanamayan bir il.. Sahip olduğu altını işleyemeyen beceriksiz bir kuyumcu gibiyiz. Bunun sebebi maddi imkansızlık değil elimizdeki imkanları harekete geçirecek beceriyi gösteremeyen yöneticilere sahip olmamız.

Balıkesir’in neresine bakasınız atıl bir zenginlik onu işleyecek usta elleri bekliyor.

Çamlık ismiyle bilinen artık  şehrin ortasında kalan ama kaderine terkedilmiş tabiat harikası yer işte bu nitelikte yerlerden birisi..

Konumu ve sahip olduğu alan ile ülkemizin bir başka ilinde olsa kent hayatı için harika bir yaşam alanı olabilecek bir yer Çamlık.

Yeşil alanları, spor ve yürüyüş, cafe ve restoranları, gezi ve seyir yerleri, sanat ve kültür alanları ile aslında bulunmaz bir yer.

Şehrin adeta ortasında kalmış, şehre hakim bir tepe.

Ama gelin görün ki adeta terkedilmiş bir biçimde boynu bükük bir biçimde becerikli ve vizyon sahibi bir Belediye yönetimini bekliyor.

Geçtiğimiz belediye döneminde Ak Partili Belediye yönetimi son derece doğru bir hamle ile bu alan için bir proje yarışması düzenlemişti. Güzel projeler ortaya çıkmıştı. İçlerinden birisi veya başka bir yeni proje ile bu alan kent hayatına kazandırılabilirdi.

Ama görev süreleri bitip de başka bir yönetim işbaşına gelince proje yarışması ve Çamlık projesi unutuldu. Unutuldu ve kötü oldu…

Belediye yönetimleri değişince Balıkesir için doğru ve güzel projelerden vazgeçmenin sebebini kişisel olarak anlamış değilim.

Zaman hızla geçiyor. 5 yıllık görev süreleri çabucak doluyor. Geriye dönüp bakıldığında kişisel kaprisler ile kaybeden Balıkesir’den başka bir şeyin olmadığını görüyoruz.

Yaklaşık 4 ay sonra yeniden belediye yönetimlerini belirleyeceğiz.

Yerel seçimler yaşadığınız şehir için hayat kalitemizin artması için doğru tercihte bulunmak son derece önemli.

Sürekli Balıkesir’de durur başka şehirlere gitmezsek Belediyemizin çok çalıştığını zannediyoruz. Oysa gerçek hiç de öyle değil…Ülkemizin diğer şehirleri hızla ilerlerken biz sokağımıza dökülen asfalt için katkı payı ödeyip ödemem ile geçirdik koca beş yılı…

Birkaç yüz liralık asfalt parasına heba edilen bir beş yılı tamamlamak üzereyiz. Beş yıldır Belediye gündemine şöyle bir bakın..

Sizi heyecanlandıracak şehrin imkanlarını şahlandıracak hepimize dinamizm kazandıracak şehri değiştirecek, hayat kalitemizi arttıracak bir projeyi  yapmayı bırakın  konuşabildik mi?

Cümlelerimizi beş yıl daha “Ah Balıkesir Vah Balıkesir” diye bitirmemek için oy kullanmadan önce Çamlık’a çıkıp şehre uzun uzun bakın…

 
Toplam blog
: 178
: 1496
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Balıkesir doğumlu.1990 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Balıkesirspor Kulüp Yöneticili..