Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Ah Facebook yuva yıkıyorsun!

Ah Facebook yuva yıkıyorsun!
 

Görsel internetten alınmıştır.


Son yıllarda Facebook ve Twitter gibi sosyal medya siteleriyle başımız dertte.

Birçok insan, daha sabahın köründe, gözünü açar açmaz ilk iş olarak eline akıllı telefonunu alıp hemen bir göz atıyor neler olmuş diye.

Hatta o kadar çok abartılıyor ki bu durum, tuvalette otururken dahi bu siteleri ziyaret edenler, oradan ahkâm kesenler olabiliyormuş.

Yemek masasında çocuğunun sorduğu masum bir soruya,  ya da eşinin,” günün nasıl geçti” gibi basit ama anlamlı bir sorusuna cevap vermektense, facebook ya da twitter’da yazılanlara cevap yetiştirmekle meşgul olanlar dahi varmış.

Gece çok geç saatlerde sevgili eşinin yanında huzur içerisinde mışıl mışıl uyumaktansa internetin başında kuş gibi bekleyip, “Ah biri bir şey yazsa da ben de cevap versem” diye heyecanla bekleşenler olduğu gibi, harbiden aldatma çalışması yapanlar da yok değilmiş.

Bu gereksiz yoğunluk, zaman içerisinde eşleri yıpratıp kaçınılmaz kavgalara zemin hazırlıyor. İhmal edildiğini düşünen eş, karşı tarafı ilgisizlikle suçlamaya başlıyor haklı olarak. Güven erozyonu oluşunca karşılıklı suçlamalar ve kıskançlık krizleri evliliği çekilmez hale getirebiliyor.

İşte böyle bir olay Balıkesir’de yaşanıyor.

Balıkesir’in İvrindi İlçesinde mahkeme, zamanının çoğunu Facebook’ta geçiren eşinden boşanmak isteyen kocayı haksız bulmuş. Koca itiraz edince dosya Yargıtay’a gitmiş.

“Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza atarak, internet ve Facebook’ta fazla zaman geçirmenin evlilik birliğinin mutluluğunu sağlama konusundaki özen yükümlülüğüne aykırı olduğunu belirterek, “Bu durum eşlerden diğeri için ortak hayatı çekilmez kılar” demiş.

Kararda, “Gerçekleşen bu duruma göre, taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan bırakmayacak nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı, dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır” denilmiş. (milliyet.com.tr)

Haberin devamında eşlerin boşandığını da üzüntüyle okudum.

Oysa her şeyi dozunda yapsak,

Eşimize, çocuğumuza, gerçek arkadaşlarımıza zaman ayırsak,

Sanal kimliklerin asla gerçek kimliklerin yerini alamayacağını anlasak,

Kendimizi bu sahte mutluluk ortamından kurtarıp sevdiklerimize sıkı sıkı sarılsak…

Daha fazla geç kalmadan…

04 Ekim 2015

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..