Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '15

 
Kategori
İstanbul
 

Ah güzel İstanbul ne yaptılar böyle sana ?

Ah güzel İstanbul ne yaptılar böyle sana ?
 

İstanbul Şirinevler'de bir üst geçit.


Ah güzel İstanbul ne yaptılar böyle sana ? Kim sana kıydı ? Katilin cinayet mahallini geri döner mi acaba ? Ben malumunuz İzmir’de yaşıyorum. Şimdiye değin defalarca İstanbul’a gidip geldim. Kısa dönem askerliğimi İstanbul’da yaptım. Aynı zamanda bir yıl Anadolu Yakası'nda yaşadım. Ama İstanbul’u hiç bu denli çaresiz görmedim. Deyim yerindeyse, ahı gitmiş vahı kalmış. Yazık hem de çok yazık.

Esenler Otogarı'nın bir kanadından diğer bir kanadına bir saatte zor gelebiliyorsun. İzmir’e döndüğümüzde, Yenibosna’dan servise sabah 09.20’de bindik. Otobüsümüz 11.00’de gelecekti. Ancak 10.54’de otobüsün yanına gelebildik. Özellikle, Esenler Otogarı’nda dakikalarca bekledik.

Her yerde Suriyeli var. Sirkeci tarafları sanki bir Harlem. Orada Afrika’dan gelen insanlar var. Giysisi çok düzgün kadınlar yolda insanları çevirip, 1 TL istiyorlar. Trafik berbat ötesi. Bazen , 10 dakikalık yolu 2 saatte gidebiliyorsun. Trafik kurallarına uyan yok. İnternette görmüştüm. Bir üstgeçitte, yol tıkanmış. Karşıdan gelen ve giden yurttaşlar. Üstgeçit’ten geçmek bile insanın en az 20-30 dakikasını alıyor. İnsanlar, üstgeçitlerdeki aşırı izdihamdan dolayı geçemeyince can güvenliklerini hiçe sayıp, arabaların vızır vızır geçtiği caddelerden geçiyor.

Trafiğin en yoğun olduğu anlarda bile araçların caddelerde, su, meyve, selpak vs satan, elinde bez camları silmeye çalışan insanlar var. Can güvenliği diye bir şey kalmamış. Okumuşsunuzdur, evlenen damadın verdiği bahşişi beğenmeyen birisi damadı öldürdü İstanbul’da. Yine unutamadığım haber. Alt geçitte ; akşam evine dönmek üzere otobüs bekleyen bir kadına tecavüz ettiler. İşin ilginci ; işlek bir yol olduğu halde, vızır vızır araçlar geçerken kimse müdahale etmedi. ‘’ Başıma bir şey gelmesin ‘’ diye.

Suriyeli bir çocuk Fast food’ta müşterilerin bıraktığı artık yiyecekleri yerken, dükkanda çalışanlar tarafından dövülmüştü. Her ulustan, her etnik yapıdan insanlar çalışmak için İstanbul’da. Ortaya çıkan manzara korkunç.

Neyse.. İstanbul’da trafik berbat ötesi, can güvenliği kalmamış. Ah güzel İstanbul ne yaptılar böyle sana ?

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..