Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '11

 
Kategori
Dünya
 

Ah Suriye

Ah Suriye
 

Bu gözlemciler hangi amaçlarla, planlarla Suriye’ye gitmişlerdi.

Muhaliflerle hükümet arasında diyalog sürecinin başlamasını, Arap Birliği'nin Suriye'ye gözlemci heyeti göndermesini, Suriye'deki şiddetin durdurulmasını, Suriye askerlerinin kentlerden çekilmesini ve Suriye'de olaylar sırasında tutuklananların serbest bırakılmasını içeriyordu.

Hangisini becerebildiklerine bakarsak hiçbir mesafe bile alamadıklarını görüyoruz.

Arap birliği gözlemcileri Suriye’ye yollandı diplomatlar takım elbise kravat ülkeye gittiler. Sonra heyet sıcak güvenli otele yerleşti otel odasından her şey normaldi. Çıkıp sokakları dolaşmaya başlayınca sıkıntılar olmaya başladı. Gözlemcilere saldırılar oldu. Yaşadıkları olaydan etkilenenler geri dönenler oldu. Sözde bu heyet oraya ara buluculuğa gitmişti. Neyin arabuluculuğunu yapacaklarsa…

Her şey meydanda inceleme yapılacak bir durum yok. Ülkede herkes birbirini vuruyor. Bunu yerinde görseniz ne olur görmeseniz ne olur.

Ama yinede bir adım olarak heyetin yollanmasını görürsek, ardından silah ve mermi yüklü gemi Suriye limanına gidiyor. Önce gemiyi yollayanla Suriye halkının yanında olduğunu dile getirenler anlaşmalı ki yol alınabilsin. Artık günümüzde kobay olarak kullanılan ülkeler üzerinden savaşlar yapılmaya başlanmışta olabilir.

Suriye’nin işi zor bir tarafta Rusya, İran diğer tarafta batılı ülkeler. Birde Müslüman ülkelerin göstermelik samimiyetleri ama sürekli birbirlerini satmaları bu karışıklığın hiçbir zaman çözülemeyeceğini gösteriyor.

Libya’da istediği gidişatın olmaması Rusya’yı daha da hırslandırmış olması da en büyük engel.

Esad'ın yaptığı açıklama da ortada... Olaylardan ölen göstericileri kendisinin öldürmediğini bu yüzden vicdan azabı duymadığını söylüyor. Generallerinin ondan emir almadığını söylüyor. Her şey planlı programlı devam ediyor. Suriye halkına da diplomasi oyalamalarıyla umutlandırılmaktan başka bir şey yapılmıyor.

 
Toplam blog
: 9
: 640
Kayıt tarihi
: 18.12.11
 
 

İşletme mezunuyum hala öğrenciyim tarih, siyaset, gökyüzü ve uzay meraklısıyım. Hiçbirşeyin görün..