Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '14

 
Kategori
Deneme
 

Ah yalan dünyada, yalan dünyada. Yalandan yüzüme gülen dünyada

Ah yalan dünyada,  yalan dünyada. Yalandan yüzüme gülen dünyada
 

Bu dünya öyle bir yer ki nereye baksan bir incelik bir nizam var.  Bir sır bir gizem var dolayısıyla çözende var,  çözemeyende,  çözülmeden  bekleyende var. Hastanelerde  daha önce şifa dağıtıp , kendi derdine şifa bulamayıp hastane yatağında yatan doktorlar var. Herkesin farklı farklı imtihanları var. Öyle değil mi dünya da İçi dışı bir olmayan sahtekarlar, din ayağıyla saf insanları kandıranlar, kendini üstünmüş  gibi gösteren  insanlar var.  

Hayat ta kimi için açılan kitaplar kapanan defterler. Kimi için kayıplar kimi için ödüller var.

Değişmeyen tek bir şey , durmadan dönüp duran bir dünya var. Zalimlerin zulmü olduğu kadar gariplerin de ahı var. Aşk var dolayısıyla aşıklar var. Hazine sandığın kalpler de bakmışsın harabeler var. Esaretin olduğu yerde elbetteki hürriyet de var .

Aynı ortamda beraber yaşayan  ama derya gönüllüleri farketmeyen  zavallı insanlar var. Kaybetmek o kadar kolayken , birden bire kavuşanlar da var.  Zaman hızla  geçip giderken, her şeyin bir zamanı var olduğu kadar zamansızlığı da var.

Bu dünyada ne yok, ne var? Siyah ve beyaz var. Ay ve güneş var . Yağmur ve bulut var. Gül ve diken var. Damla ve deniz var.

Bu dünyada yanmak var.  Kimine göre yanmak dermanken. Elbette ki yanmaktan yanmaya da fark var.

Kalbe işlediğinde kimine dert kimine derman olan cümleler var.  Ağızdan çıkan her kelimenin bir şekli, cismi, ağırlığı ve etkisi var. Hepsi aynı değil sözden söze de fark var.

Bu dünya böyle bir yer işte. Nereye baksan bir soru. Bu dünyanın sırrını çözen var çözmeyen var.

İlk bakışta affetmeyle  iyileşmeyen  yaralar, sınavlar, tükenişler var. Cevap bekleyen sorular, izah bekleyen sonuçlar var. İnsanız bir düşünün  İçinden sular fışkıran   taşlar var. Bu dünyada hoşça geçinip giden , kurtla kuzu var. Halisane  iyilik için gösterilen gayret var niyet var.

Yüce Allah ın ol demesiyle olan, öl demesiyle ölen canlar var. Selle, rüzgarla, çığla gelen ölümler var.

Ölüm var, ölümden sonrası var. Kaçış yok Cennet de Cehennem de  elbette Melek  te , şeytan da var.

Her şeyden önemlisi  bir  tek Allah var.  

 
Toplam blog
: 146
: 762
Kayıt tarihi
: 02.05.14
 
 

İnsanları ve yaratılmış tüm canlıları severim. Yazmak amatörce de olsa hayatımda bir süredir var...