Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '18

 
Kategori
Kültürler
 

Ahde Vefâ Platformu'ndan Özal Ailesine Ziyaret

Ahde Vefâ Platformu'ndan Özal Ailesine Ziyaret
 

Ahde Vefâ Platformu İBB Meclis Üyesi Nuran Kırlak Riyasetinde, ülkemizin gelişme ve ilerlemesinde öncü rol üstlenmiş, ivme kazandıran icraatları, kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleri ile milletimizin gönlünde yer etmiş, Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın Ailesi adına oğlu Ahmet Özal'a Vefâ ziyareti gerçekleştirdi.
 
Stratejist ve Analiz Uzmanı Taner Akkuş imzalı platformun başkanlığında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nuran Kırlak oturuyor.
 
Henüz geçtiğimiz aylarda kurulmasına rağmen adını önde olan STK’lar arasına yazdıran Ahde Vefa Platformu, gündemden düşmeyeceği ve anlamlı ziyaretleri ile adından söz ettirmeye devam diyor.
 
Türkiye’de ilk olan, nefesten kimlik analizi, boşanma öncesi arabuluculuk, evlilik öncesi eğitim, empatiye davet, öfke ile sinir ayrımı ve beyin resetleme gibi toplumsal meselelere duyarlılık içeren önemli projelere imza atan Analiz Uzmanı Taner Akkuş, özellikle kadın cinayetleri, kadına şiddet, uyuşturucu ile mücadeleye destek, erken yaşta evlilik ile mücadele, cezaevlerindeki aşırı derecede doluluk ve boşanma vakalarını önleyici hizmetler amaçlayan projeler geliştirdi.
 
Ahmet Özal ziyarette,"Ülkemizin önde gelen kanat önderleri,sanatkârları ve çeşitli alanlarda hizmetleriyle toplumun gönlünde taht kurmuş değerlerimizi hatırlamak amaçlı kurulan bu platformu kutluyorum.
Dünyasını değiştirerek baki aleme giden  değerlerimizi ahde vefa ile hatırlayarak geride kalan biz ailelerini ve çocuklarını kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak çok anlamlı bir hizmet. Bu vesileyle Ünlü Analiz Uzmanı Kıymetli kardeşim Taner Akkuş beye ve Nuran Kırlak başkan da ailem ve şahsım adına çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Ahmet Özal 1999 tarihinde Malatya bağımsız milletvekili oldu. Daha sonra babasının partisine katıldı.2003'de siyasetten bir müddet  uzaklaştı.Anavatan partisinin 2009 yılı seçimlerinde İBB başkan adayı oldu Ayrıca Demokrat Parti Başkan Vekili olarak da görev yapmıştır.
 
 
Başkan Nuran Kırlak, bu ziyaretler toplumumuzun dinamik taşları ve manevi değerleri olan kıymetleri hatırlamak ve hatırlatmak amaçlıdır. Çünkü Allah bizlere sılah-i rahim ziyaretlerini, yakınlarımıza ve komşularımıza yardım yapmayı emretmekte dedi. 
 
Bu vesile ile bizleri en güzel şekilde yüreğiyle misafir eden Sn. Ahmet Özal'a teşekkür ederim. Bu günümüzün bekası ve refahını tesis eden ve yetişen nesillerin üzerinde ülke ve millet sevgisi taşımasında en önemli faktör olan Merhum sayın Turgut Özal'a  Allahtan rahmet niyaz ediyor; hürmetle anıyorum dediği ziyaret, dualarla son buldu.
 
Ziyarette ünlü bestekar Yıldırım Gürses’in oğlu Beyazıt Gürses de hazır bulundu.
Babam Yıldırım Gürses ile 8. Cumhurbaşkanımız sayın Turgut Özal bey arasında manevi kardeşlik bulunmaktaydı dedi.
 
Platform, Çanakkale Valiliği ile yaşlılar haftası, Abdulhamid Han’ın torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile iftar programı, Darulaceze Başkanlığı Gül dağıtımı, Üstad Necip Fazıl Kısakürek ailesine ziyaret, Yıldırım Gürses’in oğlu Beyazıt Gürses’e ziyaret, Kabe’de İmamlık yapan ilk ve tek Türk Nimetullah Hocaefendi’ye ziyaret, Türkiye’nin en büyük Sivil toplum kuruluşlarından olan Kıyamder iş birliği ile erzak yardımı dağıtımı, Safranbolu Belediyesi ile Kültür turları, İBB iş birliği ile alışveriş yardımı çekleri dağıtımı ve çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde bulundu.
 
Toplam blog
: 48
: 286
Kayıt tarihi
: 19.11.17
 
 

Aslen Malatyalı olup 1978'de İstanbul'un Fatih ilçesinde Vefa semtinde doğdu. Özel sektördeki baz..