Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ahh bir Mohito olsa da içsek :)

Ahh bir Mohito olsa da içsek :)
 

Aslında benim içesim falan yoktu. Zor bir hafta idi, kendimi Sapanca'daki evimize zor attım.
Sonra herşey tersine döndü, bütün suçlusu da Sabah Gazetesinin Cuma eki :)

Nasıl suçlu olmasınlar efendim, güzelim Mohito'yu bir güzel kapağa koymuşlar, hemde içilecek en güzel mekanları bir bir sıralamışlar. Tam İstanbul'dan uzaktayız, doğa ile iç içeceğiz dediğimiz anda da yapılmaz ki :))

Neyse Sabah'a göre Mohito en iyi mekanlar;

The House Cafe Ortaköy * * * *
Touchdown * * *
Bebek Bar * * *
Les Ambassadeurs Bar * *


İçlerinden The House Cafe'de, hem de her şubesinde :) içtim, gerçekten güzel yapıyorlar. Zaten İstanbul'daki en iyi limonatayı yapan yerden de limonu kullanarak mohitoların şahını yapması beklenir, değil mi?


Peki biz İstanbul'da bile değiliz, nerden içeriz diyenlere bir tarif, bir kaç da ipucu veriyorum dostlar :)

Mohito Malzemeleri;
Esmer Şeker ( Sakın beyaz ile yapmayın rezil edersiniz güzelim romu)
Yeşil Limon ( Baktınız olmuyor sarı ile idare edin, ama güzeli için arayın bulun)
Rom
Nane Yaprağı ( Taptaze olsun, güzelce yıkayın, kokusu burnunun içinde olsun)
Soda ( Mineral water değil, bildiğiniz soda water)

Tarifi;
Bir tutam naneyi güzelce yıkayın, yapraklarını ayıklayın. Yaprağı dilimlenmiş yeşil limon ve 3 tatlı kaşığı kadar esmer şekerle tahta tokmak yardımı ile ezin. Büyük bir kokteyl bardağına alınan karışımın üzerine tamamı dolacak şekilde buz ekleyin. 2 parmak soda, kalan boşluğada rom koyun. Bardağa dilim limon ve bir kaç nane yaprağı atın, servise hazır.

İpuçları;
Azıcık paraya kıyın, Rom'u Bacardi marka alın. Valla tadı bir başka oluyor.
Nane, esmer şeker ve yeşil limonu önceden ezin, bekletin, dinlenince off offf :)
Soda yerine bazı barmenler Sprite kullanıyor. Benim favorim, ama damak tadı tabi, deneyin siz karar verin :)
Bardak çok önemli. Rakı bardağı gibi değil, azıcık altı kalın, daha uzun bir cam bardakta için, mutlaka kalın bir pipet ile servis edin. Zevki en güzel öyle çıkıyor.

Afiyet bal şeker olsun :)

Not: Kendinize güveniyorsanız Bacardi Mojito'nun sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Recipe bölümünde birbirinden güzel tarifler de bulabilirsiniz.
http://www.bacardimojito.com/

 
Toplam blog
: 32
: 10302
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

Istanbulluyum.. Haftasonu caddeye çıkmadan haftasonunun geldiğini anlamayanlardanım. Alışverişe, gez..