Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Erkek Modası
 

Ahh erkekler !...

Ahh erkekler !...
 

Ahh erkekler!... Sizlerden modacılar adına özür diliyorum. Sizi nasıl unuttuk biz kadınlar, moda peşinde koşmaktan. Sizi yıllarca başta siyah olmak üzere sınırlı sayıda renklerle bazen tek düğmeli, bazen iki, bazen de çok fanteziye kaçarak dört düğmeli aynı ceketleri giymek zorunda bırakmadık mı? Her yıl onbinlerce güzel model, biz kadınların emrine sunulurken ve siz bunların parasını çatır çatır öderken kendinize harika bir model dahi seçemeyerek, tek sıra halinde dizilmiş erkek ceketlerine bakakaldınız. Bir iki modacı biraz cesaret göstererek farklı bir giyim tarzı denemeye kalksa ‘’ hopp dur bakalım.

Erkek dediğin aynı kalıp ceketleri giymeli’’ diye azar işitmiştir. O yüzden erkek üzerine iş yapan tek tük tasarımcı kalmıştır. Bazı tasarımcılar da erkekleri feminen gösteren ve onları erkeksi kimliğinden uzaklaştıran tasarımlarla sizleri iyice çıldırtmışlardır. Şimdi bu size reva mı? Bunca yıllık erkeklik, bir ceketle mahvolabilir mi? Ya da aynı tarzda dikilen ceketler yüzünden siz ortalıkta geçmişi temsil eden konumda dolaşmak zorunda kalmakla mutlu olabilir misiniz? Kadın son moda giyinecek. Güzel bir partiye gideceksiniz. Erkeklerin gözleri ona çevrilecek hayranlıkla. Siz onun yanında tarihi eser gibi dolaşacaksınız. Kadınlar ise partideki tüm erkeklere salt siyah ceket olarak bakacak. Niye bu kadar çok siyahlık var diyecek partide… Bu size yapılan en büyük haksızlıktır bana göre ve tüm moda dünyası adına sizlerden özür dilemek zorunda kalıyorum. Oysa bir erkek ceketine harika tasarımlar uygulamak mümkün.

Erkeği şık, karizmatik ve özel kılan tasarımları hayata geçirmek ve erkeğin libidosunu yükseltmek biz modacıların işi değil mi? Ancak siz de modaya karşı biraz daha hoşgörülü ve esnek olmaya bakın. Yoksa yaşamınız boyunca yanımızda tarihi eser gibi dolaşırsınız. Benden söylemesi. Haydi kendinizi bizim kollarımıza bırakın, biz de sizin için harika tasarımlar yapalım.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..