Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '17

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Ahi Evran Üniversitesi'nde, TRT Ömür Dediğin'le birlikteyiz.

Ahi Evran Üniversitesi'nde, TRT Ömür Dediğin'le birlikteyiz.
 

Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye TRT “Ömür Dediğin” programının yapımcısı, yönetmeni ve sunucusu Zeliha İlhan Doymuş ile Kişisel Gelişim Uzmanı Aile Danışmanı Belgin Turan katıldı. Konferans salonundaki söyleşi öncesi Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret eden Zeliha İlhan Doymuş ve Belgin Turan, Üniversite yönetimine böyle bir etkinlikten dolayı teşekkür ettiler. 

Konferans salonundaki söyleşi öncesi Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret eden Zeliha İlhan Doymuş ve Belgin Turan, Üniversite yönetimine böyle bir etkinlikten dolayı teşekkür ettiler.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Turan,  Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya makamında bir plaket taktim ederek, Karakaya'ya sosyal sorumluluk projelerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kırşehir’in öneminden bahsederek konuşmasına başlayan Belgin Turan, Ahi Evran Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sağlıklı yaşlanma ve sağlıklı iletişim süreçlerine ilişkin bilgiler veren Turan, hayatın bir öğrenme süreci olduğunu bu sebeple kendimize çok yatırım yapmamız gerektiğini söyledi. Etkili bir iletişimin önceliklerini maddeler halinde açıklayan Belgin Turan, iletişim kurulurken yaşanan sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı. Suçlamak, toptancılık ve etiketlemek gibi kavramların karşı tarafta savunma duygusu yarattığını ifade eden Turan, “Sen Dili” ve “Ben Dili” kavramlarına dikkat çekti. Kuşaklar arası iletişim ve dayanışmanın önemini de anlatan Belgin Turan, konuşmasını aktif yaşlanmanın belirleyicileri ve dengeli beslenmeye ilişkin bilgilerle sonlandırdı.
Belgin Turan’ın ardından söyleşiye geçen Zeliha İlhan Doymuş, gençleri çok önemsediğini ve bu organizasyonda gençlerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Hayatının büyük bir kısmını yaşlılarla birlikte geçirdiğini anlatan Doymuş, yaşlıların hayatlarında bulduğunu ekrana yansıtmaya çalıştığını ve gençlere mesaj vermeye çalıştığını ifade etti. Dünyada yaşlılara ilişkin bir program bulunmamasından dolayı böyle bir proje gerçekleştirdiğini anlatan Doymuş, kendisinin de yaşlılarla birlikte büyüdüğünü söyledi. Yaşlıların bir köprü olduğunu ve yaşlılara gereken değerin verilmediğini belirten Zeliha İlhan Doymuş, “İyi eğitilmek sadece üniversitede olmaz. Asıl eğitimin yeri ailenin yanıdır. İyi aile iyi çocuklar yetiştirir.” dedi. Toplumun değer yargılarına da değinen Doymuş, vefa, saygı ve sevgi dinamiklerini ayakta tutmanın tek yolunun aile olduğunu belirtti.
Konuşmasına yaşlıların önemini anlatarak devam eden Zeliha İlhan Doymuş, Batı’nın örf ve adetlerine göre yaşanmaya başlandığı için yaşlıların evlerde değil huzurevlerinde bakıldığını vurguladı. Maneviyatı güçlü, maddeye bağlı olmayan bir toplum olmamız gerektiğinin altını çizen Doymuş, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak onlardan gelen soruları cevapladı.
Söyleşinin sonunda Zeliha İlhan Doymuş’a Doç. Dr. Yener Bektaş, Belgin Turan’a ise İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur tarafından bir plaket takdim edildi.

Belgin Turan, Dünya Yaşlılık Derneği adına 9. Ulusal Yaşlılık Kongresinin organizasyonu düzenleyen Doç. Dr. Yener Bektaş'a bir plaket taktim ederek, sosyal sorumluluk projelerine vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Program sonunda da Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu tarafından bir konser verildi.

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..