Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '09

 
Kategori
İnançlar
 

Ahir Zaman'ın Hidayet Önderi Hz.Mehdi

Ahir Zaman'ın Hidayet Önderi Hz.Mehdi
 

Hz.Mehdi Ve Hz. İsa'yı Görebilecek Olmak Büyük Bir Nimettir


Birçok yazıda Ahirzaman'da gelecek olan kutlu şahıslardan biri olan Hz.Mehdi ile ilgili kaynak olarak verilen hadislerin doğruluğu tartışılıyor. Benden başka bir blog arkadaşımızın daha yazdığı bloglara da baktım, onun da vermiş olduğu kaynakların tamamı doğru. SAHİH HADİSLER. İsteyen alsın kalemini, kağıdını, bilgisayarını eline araştırsın. Kitapçılara gitsin ÜNLÜ HADİS ALİMLERİNİN tamamının kitaplarını araştırsın. Ben böyle yapanlardanım. Doğruluğuna inanmadığım hiçbirşeyi burada yazmadım. İnsanlar, herhangi bir araştırma yapmadan, yanlış kaynaklara başvurarak, delilsiz ön yargılarla değişik yorumlar gönderebiliyor. Herkese tavsiyem araştırıp, o şekilde yorumlasınlar. Şimdi size Sahih Hadislerden, Ahir Zaman'ın Hidayet Önderi Hz. Mehdi ile ilgili birkaç başlık aktaracağım.

HZ. MEHDİ'NİN İSMİNİN, PEYGAMBERİMİZ (SAV)'İN İSMİNE MUVAFIK OLMASI

... size ..., ismi AHMED, babasının ismi Abdullah olan Hz. Mehdi'yi reis kılmıştır. Ona katılınız. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 31)

... ona katılın, O Hz. Mehdi'dir. İSMİ DE AHMED B. Abdullah'dır... (Kıyamet Alametleri, Medineli Allame Muhammed B. Resul El-Hüseyin El Berzenci, Pamuk Yayıncılık, 8. baskı, s. 165)

Ebu Davud ile Tirmızi'nin İbni Mesut (RA)'dan nakil ettiklerine göre, Allah'ın Resulü (sav) şöyle buyurmuştur: "Onun ismi ismime, babasının ismi de babamın ismine muvafık olacaktır..." (Kıyamet Alametleri, Genişletilmiş 9. baskı, s.159-160)

... Benden sonra İSMİ "AHMED" OLAN BİR ELÇİNİN de müjdeleyicisiyim" demişti. (Saff Suresi, 6)


HZ. MEHDİ'NİN "HİDAYET VEREN" ANLAMINA GELMESİ

Sizden veya sonra gelenlerden birisi ona yetişirse, kar üzerinde sürünerek de olsa ona katılsın. Muhakkak ki ONLAR HİDAYET SANCAKLARIDIR. (Ramuz El Ehadis, 1. cilt, s. 298, no:2)

... Bundan sonra size BENDEN BİR HİDAYET GELDİĞİNDE, kim benim hidayetime uyarsa, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır." (Bakara Suresi, 38)

Ve onları, Kendi emrimizle HİDAYETE YÖNELTEN ÖNDERLER KILDIK ... (Enbiya Suresi, 73)

İşte ALLAH'IN HİDAYET VERDİKLERİ BUNLARDIR; öyleyse SEN DE ONLARIN BU HİDAYETLERİNE UY... (Enam Suresi, 90)


HZ. MEHDİ'NİN MUTLAKA GELECEK OLMASI

Dünya, Müslümanlara Ehli Beytimden BİR ADAM MELİK OLANA KADAR, YIKILMAYACAK VE GİTMEYECEKTİR. (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, Ali b. Hüsameddin el-Muttaki, s. 10)

Senin Rabbin, 'ana yerleşim merkezlerine' onlara ayetlerimizi okuyan BİR ELÇİ GÖNDERMEDİKÇE ŞEHİRLERİ YIKIMA UĞRATICI DEĞİLDİR... (Kasas Suresi, 59)


Ve HZ. MEHDİ'NİN ZUHURU DA KIYAMET ALAMETLERİNDEN İLKİDİR. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, s. 494)

... KIYAMET-SAATİNİN kendilerine apansız gelmesinden başkasını mı gözlüyorlar? İŞTE ONUN İŞARETLERİ GELMİŞTİR... (Muhammed Suresi, 18)

HZ. MEHDİ'NİN, İNSANLARI HİDAYETE YÖNELTMESİ

"Hz. Mehdi": Allah'ın hakikaten HAK YOLUNA GÖTÜRDÜĞÜ KİMSEdir... (İbn'ül-Esir el-Cezeri, "en-Nihaye fi Garib'il-Hadisi ve'l-Eser", c. 4, s. 244)

Ve onları, kendi emrimizle HİDAYETE YÖNELTEN ÖNDERLER kıldık... (Enbiya Suresi, 73)

HZ. MEHDİ'NİN, GELİŞİNDEN ÜMİT KESİLDİĞİ BİR DÖNEMDE ÇIKMASI

İNSANLARIN ÜMİTSİZ OLDUĞU VE "HİÇ HZ. MEHDİ FALAN YOKMUŞ" DEDİĞİ bir sırada AllaHz. Mehdi'yi gönderir... (Kitab-ul Burhan fi-Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 55)

...HZ. MEHDİ, Resulullah'ın bayrağı ile, insanların başlarına bela üzerine bela yağdığı ve ÇIKIŞINDAN ÜMİT KESİLDİĞİ BİR SIRADA ÇIKAR... (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 55)

... demiştiniz ki; "ALLAH, ONDAN SONRA KESİN OLARAK BİR ELÇİ GÖNDERMEZ."... (Mümin Suresi, 34)

HZ. MEHDİ'NİN ÇIKIŞINDAN ÖNCE YERYÜZÜNDE FİTNE VE BOZGUNCULUĞUN ÇOĞALMASI

BİR FİTNE GÖRÜLÜR, BUNU DİĞER FİTNELER TAKİP EDER. (Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 26)

Kıyamet önü sıra KARANLIK GECELER GİBİ FİTNELER VARDIR. (Ramuz-El Ehadis, 121/5)

Ki onlar, şehirlerde azgınlaşmışlardı. Böylece oralarda FESADI YAYGINLAŞTIRMIŞ-ARTIRMIŞLARDI.' (Fecr Suresi, 11-12)

Hz. Mehdi çıkmadan önce... insanlar arasında FİTNELER ÇOĞALACAKTIR... (El Kavlu-l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, Ahmed İbn-i Hacer-i Mekki, s. 39-40)

Onlardan çoğunun günahta, düşmanlıkta ve haram yiyicilikte çabalarına HIZ KATTIKLARINI GÖRÜRSÜN... (Maide Suresi, 62)

İNSANLARIN HZ. MEHDİ'YE TABİ OLMALARI

İnsanlar, bal arılarının beyleri etrafında toplanması gibi, HZ. MEHDİ'NİN ÇEVRESİNDE TOPLANIRLAR... (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 29)

... HER NEREDE OLURSANIZ, ALLAH SİZLERİ BİRARAYA GETİRECEKTİR... (Bakara Suresi, 148)


HZ. MEHDİ'NİN ŞEHİR MERKEZİNDEN ÇIKMASI VE KONSTANTİNİYE'Yİ FETHETMESİ

Dünyadan hiçbir zaman kalmayıp ancak tek bir gün kalsa bile o günde benim ailemden bir zatın Deylem dağına (yahut eyaletine) ve KONSTANTİNİYYE ŞEHRİNE sahip olması için Allah (c.c.) muhakkak o günü uzatacaktır. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 74), (Ölüm-Kıyamet -Ahiret ve Ahirzaman Alametler, s. 440)

Senin Rabbin, 'ANA YERLEŞİM MERKEZLERİNE' onlara ayetlerimizi okuyan bir elçi göndermedikçe şehirleri yıkıma uğratıcı değildir... (28/59)

HZ. MEHDİ VE YARDIMCILARININ ZORLUKLA KARŞILAŞMALARI VE BUNLARDAN YILMAMALARI

Ahir zamanda ÜMMETİMİN BAŞINA sultanlarından ŞİDDETLİ BELALAR GELİR, öyle ki yerler Müslümanlara dar gelir. (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 12)

... Allah yolunda KENDİLERİNE İSABET EDEN (GÜÇLÜK VE MİHNET)DEN DOLAYI ne gevşeklik gösterdiler, ne boyun eğdiler. Allah, sabredenleri sever. (Al-i İmran Suresi, 146)

Benden sonra Ehl-i Beytim BELA VE MİHNETLERLE KARŞILAŞACAKLAR ve TARDA MARUZ KALACAKLARDIR (yurtlarından çıkarılacaklardır). (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 14)

. YOLUMDA İŞKENCE GÖRENLERİN, çarpışıp öldürülenlerin, mutlaka kötülüklerini örteceğim .(Al'i İmran Suresi, 195)

"Andolsun senden önce de elçiler yalanlandı; onlara, yardımımız gelinceye kadar yalanlandıkları ve EZİYETE UĞRATILDIKLARI şeye sabrettiler..." (Enam Suresi, 34)

Ey insanlar! Ümmet-i Muhammed ve bilhassa onun Ehl-i Beyti çok belalar gördü, ve BİZLER KAHIR VE HAKSIZLIĞA maruz kaldık. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 55)

... Onlara öyle bir yoksulluk, ÖYLE DAYANILMAZ BİR ZORLUK çattı ve öylesine sarsıldılar ki... (Bakara Suresi, 214)


HZ. MEHDİ VE CEMAATİNİN, ALLAH'IN KORUMASI ALTINDA OLMALARI

Muhalifleri KENDİLERİNE HİÇBİR ZARAR VEREMEYECEK. Bu (hal kıyamete kadar böyle devam edecek.) (Kıyamet Alametleri, s. 286)

... Siz doğru yola erişirseniz, sapan SİZE ZARAR VEREMEZ... (Maide Suresi, 105)

KÖTÜLER HELAK OLACAK, Peygamber Efendimize (sav) buğz edecek kimse kalmayacaktır. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 43)

İşte ONLAR, kazandıkları nedeniyle HELAKE UĞRAYANLARDIR.(En'am Suresi, 70)

Kaynak: www.hazretimehdi.com

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..