Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '12

 
Kategori
İnançlar
 

Ahiret hayatının düşüncemizde şekillenmesi

Ahiret hayatının düşüncemizde şekillenmesi
 

Ayet-i Kerime dünya hayatını örnekleme yöntemiyle ile insan aklında ahret aleminin şekillenmesine katkı sağlamaktadır.


Kasas Süresinden Zihnime yansımalar:

Dünya hayatının geçim vasıtaları ve süsleri İnsanın yanındakilerdir ve arızidir, bunların kaynağı da Allah'a (cc) dayanır. Allah'ın (cc) yanındakiler ise hayırlı ve kalıcıdır. Ayet-i Kerime dünya hayatını örnekleme yöntemiyle ile insan aklında ahret aleminin şekillenmesine katkı sağlamaktadır. Dünyada ki hayatın geçim vasıtalarını ve süslerini elde etmenin nasıl kuralları ve yolu varsa Allah'ın (cc) yanındakileri elde etmenin de kuralları ve yolu elbette olacaktır.

Dünya hayatının geçim vasıtaları ve süsleri vicdanların onayladığı veya onaylamadığı yöntemlerle elde edilebilir. Vicdanların onayladığı yöntemlerin uygulanması ferde ve topluma mutluluk verir aksi ise ferde ve topluma zarar verir.

Bir toplumda vicdanların onaylamadığı yöntemi uygulayan fert sayısı kısmi ve gizli kalıyorsa topluma yansıyacağı zarar veya toplumsal mutsuzluk sınırlı kalır. aksine fert sayısı fazla olursa toplumsal zararı büyük olur. Diğer bir ifade ile toplum çöker.Mutsuz bir toplum ortaya çıkar. Mutsuz toplumu oluşturan fertler güvensiz insanlardan ve birbirlerine sıkıntı veren, zulmeden fertlerden oluşur.

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..