Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '07

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Ahırkapı' da hıdrellez

Ahırkapı' da hıdrellez
 

05.05.2007 Cumartesi günü İstanbul yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Tam bir müzik şenliği içinde geçen etkinliğin adı Ahırkapı Hıdrellez Şenliği'ydi. Topkapı Sarayı'nın karşısındaki büyük fıskıyeli havuzu arkanıza alarak sahile doğru yürürseniz, Sultanahmet caminin yanındaki yolu takip ederek, turistik mekanlar, nezih kafeler ve her tarafı tarih kokan sokaklar sizi Akbıyık Etkinlik alanına götürecektir.

Etkinlik Alanının her köşesi mis gibi kokan yemek standları ile dolu. Kupon satışı yapılan standlardan dilediğiniz kadar yiyecek ve içecek kuponu alıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse üç yiyecek ve bir içeçek kuponunun değeri 5 ytl. Üç yiyecek kuponuyla canınızın çektiği sıcak yemeği, bir kuponlada istediğiniz soğuk içeceği alabiliyorsunuz. Alkollü içeceklerin kupon değeri iki adet ve değişik renkte. Her şey düzenli, susadığınızda her köşedeki su standlarından bir kupon karşılığında su alabiliyorsunuz, para almıyorlar. (daha doğrusu geçmiyor)

Etkinlik Alanında etrafı kolaçan ederken, uzaktan gelen müziğin çoskusu yaklaştığında, gelen gurup Balkan Sokak Çalgıcıları Gurubu'nun nefis müzikleriyle kendinizden geçecek hale geliyorsunuz. Gençler hemen müziğin kıvrak ritmine uyarken, biz ortayaş gurubu da onlara ayak uydurup sokakta dans etmenin zevkini çıkardık. Sofya Romanları gurubu bir harikaydı. Biraz ötede program sıralarını bekliyen İstanbul Büyük Şehir Bandosunu bekleyemeden, Armada Garaj ve Efes'in etkinlik alanına doğru ilerlerken, karşımıza çıkan devasa Dilek Ağacı'nın önünde mola vermek zorunda kaldık.

Her ulustan, her yaş gurubundan yüzlerce insan yazdıkları dileklerini, ağaca iliştirme telaşındaydı. Yüzler gülüyor, dilekleri hemen olacakmış gibi mutluydular. Birbirlerine saygılı , sevecen ve höşgörülü tüm insanlar sözleşmişler gibi buradaydılar. Armada Garaj'da Koçari orkestrasını izledikten sonra, Eminönü Belediyesi Sosyal tesislere gitme kararı aldığımızda geride izliyemediğimiz Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası, Ahırkapılı pire Mehmet, Makedon sokak folk gurubu ve Lüleburgazlı gurupları izliyemenin üzüntüsü içindeydik.
Biraz ilerdeki iki katlı binanın iki duvarı dilek ağacına dönüştürülmüş, duvarlara iplerle bağlanan binlerce kumaş parçası dileklerini yazan insanların notlarıyla doluydu. Tabiki bizde hemen notları iliştirdik.

Sosyal tesislerdeki orkestra dört Fransız üç Türk'ten oluşan Bazar Kumpanya idi. Girdiğimizde yaptıkları kaliteli müzik hemen dikkati çekiyordu. Peşinden çaldıkları Ege'nin yöresel oyun havası Harmandalı ile coşup, kurtlarımızı bir nebze olsun döktük. Ne de olsa Ege'liyiz efendim, oynamayacak mıyız?

Vakit gece yarısına yaklaşırken yapılan havai fişek gösterisi muhteşemdi. Zaten etkinlik başlı başına harika organize edilmişti. Beynimiz ayrılmak istemiyor ama ayaklarımız da isyan ediyordu. İstemiyerek ayrıldığımız Hıdrellez Şenliklerinde mutlu ve mesut bir gün geçirdik. Bize böyle bir gün geçirmemize sağlayan tüm insanlara teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 34
: 2013
Kayıt tarihi
: 25.08.06
 
 

1953 Manisa Alaşehir doğumluyum.  Lise mezunu, evli, üniversite mezunu bir çocuk babasıyım. 197..