Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '21

 
Kategori
Felsefe
 

Ahlak ve Cinsel Özgürlük

Özgürlük söz konusu olduğunda özellikle erotik yaşamlarına ve cinsel özgürlüklerine karşı çok hassas insanlar vardır. Bunlar daha çok kültür seviyesi yüksek toplulukların içinde yaşayan entellektülel kişilerin arasından çıkar. Bu bağlamda başkası cehennemdir adeta onlar için. İzole bir hayatları olur. Sorgucudurlar. Bereberken ağzınızdan ahlak kelimesi kaçmaya görsün. Hemen tedirgin olurlar ve hangi ahlak, kime göre ahlak, kimin ahlakı mealinde sorularla savunmaya geçerler.
 
Ama sokakta sevişebilme özgürlüğünü talep edecek kadar ileri gitmelerine rağmen içleri eşcinsellere karşı nefretle doludur.
 
Felsefe tarihinde kötülük sorununu en kapsamlı ve derinlemesine işleyen Kant, ideal olmasa bile ideale en yakın evrensel bir ahlak sistemi geliştirmeye kendisini adamış bir insan olarak cinsel özgürlük histersine kapılmış olanlara kucak açmamıştır.
Çünkü libidosu, onu, şehvetini körüklemekten daha yüce şeylere yönlendirecek bir olgunluğa erişmiş ve felsefi eserler yazması için gereken ilhamı zihnine zerk etmiştir.
 
Son sözün özü şudur: her şeyden önce aşikâr seks insan hayatında hiçbir zaman tecelli etmeyecektir. Çünkü masumiyet çağında çocuklara karşı bu en büyük taciz olur.
Kant'ın ve diğer ahlak teorisyenlerinin derdi çok daha büyüktür. Onlar böyle şeyler karşısında eğilip bükülmezler.
 
Ayrıca Kant kötülüğün sonradan öğrenildiğine değil, insanın yapısında var olduğuna inanır ve kontrol altında tutulması için devletlerin hiç olmazsa prensipte anlaşıp halklarını eğitmeleri gerektiğini düşünür.
 
Bütün bunlara ilaveten bilinmelidir ki efsaneye göre insanlık tarihindeki ilk cinayet aşk yüzünden işlenmiştir. Kabil "karındaş" ile evliliği yasaklayan yasaya karşı gelmiş ve kardeşi Habil'i bu uğurda öldürmüştür. Dante buna benzer yaşanmışlıkları, "Cehennem bile adalet kadar aşkın eseridir" diyerek dile getirmiştir.
Libidomuz türümüzün bekası için küresel ısınmadan çok daha büyük potansiyel bir tehlikedir. Çünkü yerçekiminin gücünden daha güçlü bir çekim gücü vardır. Bu yüzden cinsellik kıyamete kadar insanlık için tabu olarak kalmaya devam edecektir.
 
Ahmet Güreşçioğlu
 
Toplam blog
: 164
: 710
Kayıt tarihi
: 13.09.06
 
 

1956 yılında doğmuşum. Tanrı Bilimi Eğitimi aldım. 78 kuşağından olmanın verdiği şevkle olsa gerek;..