Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '11

 
Kategori
Haber
 

Ahlakı olan adalet istiyoruz

Ahlakı olan adalet istiyoruz
 

Evet. Adaletten her insan bahseder. Her insan adaleti kendi adına yorumlar ve uygular. Fakat kimse demez ki adaletin genel ve uygulanabilir olanı makbuldür. Bana göre sana göre adalet olmaz olsa olsa çıkar olur adı.. 

Bizler adaletin ahlaki olanını istiyoruz. Adaletin kendisi ahlaklı olmalıdır. Ahlaksız adaletin adaletten değil haramilikten başka bir anlamı yoktur. İşte bu yüzden adalet ahlaklı olmalıdır. Adaleti uygulayanlarında bunu uygulamaları gerekmektedir. 

Kanunlar meclisten geçer ama bu kanunları uygulayanlar uygulamaları kontrol etme ve takdir etme yetkileri vardır. Bu kanunar ilk kez ülkemizde uygulanmamıştır. Bu kanunları uygulayan ülkelerin uygulamaları da gözler önündedir. Kanun uygulayıcıları kesin hüküm olmayan kararları kesin hüküm gibi uygularsa ortalık bugün gibi toz duman olur. 

Cezalandırılması gereken insanların serbest bırakılması kanuni değildir. Bu hükümler herhangi bir şekilde mağdur olmuş vatandaşın mağduriyetini gidermek için çıkarılmış kanunlardır. Suçu sabit ve delillerin kuvvetli olduğu durumlarda geçerli değildir. İşte bur da bunu uygulayıcıların görevlerini titizlikle yerine getirmelidir. 

Özünde bu yatan kanunun uygulanmasında yapılan hatalar yüzünden kanuna tepkiler çığ gibi büyüyecektir. Bundan sorumlu olan yasa hazırlığında bunu farkedemeyen Adalet Bakanlığıdır. Sayın Adalet Bakanının yanlışlığı insanların güvenliğini tehdit edecek bir duruma getirmiştir. 

Bu karmaşıklığın giderilmesi için acil çözüm alınmalı ve sorumlunun ahlakilik anlamında gerekeni yapması gerekmektedir. Kanun uygulayıcılarında bunu bir komplo teorisinden uzak adaletli bir şekilde uygulaması gerekmektedir. 

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..