Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Ahlaksızlığın nedeni daltonlar mı?

Ahlaksızlığın nedeni daltonlar mı?
 

Batı ülkeleri genellemelerinden kaçınmak gerekir aslında, geçmiş zamanla kıyaslandığında da çok farklılıklar gözükmüyor.
Taş plaktan cd teknolojisine geçişi dışlayabilir misiniz?
Türkiye’de medya, iyi de olsa kötü de olsa batı yapımı pek çok programları yayınlamaktan geri kalmıyor.
Geçmişten beri gençlik dizileri revaçta ve lise çağındaki gençlerin kız-erkek ilişkileri, çılgın partiler tamamen aynı gösterildi hep.
Hatta biz kızların gazozuna ilaç atmayı bile ekledik.

Türkiye ile kıyaslandığında batı da aşırı derecede rahatsız edici şeylerle karşılaşılmadığı anlatılıyor..

Aile için uygun diye sunulan programlar bizim kültürümüze göre pek de uygun olmasada, aşırılıkların olmadığını söylemek mümkün.

Televizyon yayınları konusunda ciddi bir denetim de söz konusu batı ülkelerinde, gerekli ayarları yaptığınızda uygunsuz sahneler yayının kesilmesini sağlayan bir sistem sayesinde üyelik gerektirdiği için aile içine kolayca sızamıyorlarmış.

En büyük dejenerasyonun, müzik kanalı iddiasında olup da bir sürü abuk subuk programlar yayınlayan kanallar ve video klipler olduğu anlatılıyor.

Bol küfürlü şarkılarla muhatap kalabiliyor, çöpçatan programları ile ufkunuzu genişletebiliyormuşsunuz. Her iki durumda da ekran bantları ile uygunsuz görüntüler ya da küfürlü konuşmalar sansürleniyor ve aşırıya gidilemiyormuş.

İnternet, tehlikeleri ise dünyamızı çepeçevre saran ağ nedeniyle ülkeler arası fark etmez zaten.

Ne var ki, burda çocukların hemen hepsi kendilerine ait bir odaya ve lap top bilgisayarlara sahip olunca durum değişebiliyor.

Özellikle de erken yaşlarda çocukların arkadaşlık sitelerinde sınır tanımadıklarına şahit oluyorsunuz. İşin içine uygunsuz fotoğraflar, videolar eklenince durumun önemi artıyor. Özellikle de lise döneminde özgürlüğünü eline aldığını zanneden gençler isyankar tavırlarda olabiliyor

Efendim, anlatmak istediklerim elbette bunlarla sınırlı değil.
Ama yönünü batıya çevirmiş gözükmek isteyen bir ülkenin vatandaşı olarak insanlar acaba hangi noktadan sonra sınırı geçmenin tehlikelerinden söz ederler?
Genel olarak dünyada teknolojiye paralel olarak gidişatın önüne geçebilirler mi?

Bütün bunlar kişisel tercihlere bağlı isteklerdir.

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..