Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Ahmed Davutoğlu siyasette rüşdünü isbat etti!

Ahmed Davutoğlu siyasette rüşdünü isbat etti!
 

internetten alınmıştır


Akademik yetkinliği malum olan Başbakan Davutoğlu, siyasette de rüştünü isbat etti... Bununla kastım elbette siyasi liderlik...

Başbakan Davutoğlu, aslında Tayyip Erdoğan gibi karizmatik bir liderin gölgesi henüz partisinin üstündeyken böyle bir başarıya imza atmakla siyasi geleceğine dair önemli işaretler veriyor.

AK Parti gibi 13 yıldır iktidar olan, her seçimde yeni bir zaferle çıkan bir siyasi partiye lider olmak kolay değildir... Çıtası çok yüksek bir siyasi oluşuma lider olduğunuz da bunu bir basamak yükseltmek, çıtası düşük bir partiye lider olup da onu on basamak yükseltmekten daha zordur.

Burada CHP'ye lider olan Kemal Kılıçdaroğlu ile, AK Parti'ye lider olan Davutoğlu'nu karşılastırırsak, yukarda dediğim gibi önemli bir çıta farkı var.

Sayın Davutoğlu, uzun bir siyasi geçmişe de sahip olmadığı halde, birikimi ve azminin üstüne yeteneğini de koyarak kitleleri etkileme yoluna girdi.

Muhalefetin Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde kalmakla suçlaması ve bir yığın yakışıksız benzetmeler kullanması fazla bir şey ifade etmiyor... Siyasette notu meydanlar verir muhalifler değil...

Başbakanla Cumhurbaşkanı arasında ortak ideal olduğu ve bu ideal doğrultusunda öncelikle Başkanlık sistemini tesis edecek bir Anayasa çıkarma hedefi bulunduğu belli oluyor.

Eğer, bu hedef bu seçimlerde gerçekleşirse, Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığından Başkanlığa geçecektir... Ancak, Sayın Davutoğlu da, Tayyip Erdoğan sonrası o Başkanlık makımının en güçlü adayı olacaktır.

Başbakan Davutoğlu'nun verdiği resim aslında bugünkinden daha fazla seçmen kitlesini partisine katabilecek bir sıcaklık taşıyor.

Türkiye, muhalefetin sürekli diri tutmaya çalıştığı müzmin muhalefet anlayışından bir parça kurtulduğunda Ahmet Davutoğlu'nun toparlayıcı kişiliği daha belirgin hale gelecektir.

Daima güler yüzlü oluşu ile meydanları doludaran insanlara müsbet elektirik veren bir kişiliği var Sayın Davutoğlu'nun...Bu "yüz" gelecekte Türkiye ve hinterlandı'nın birlik ve bütünlük içinde olmasını sağlamakta çok belirleyici olacaktır.

Siyasetle ilgisi, milletvekili olmadan Bakanlığa atanmak olan böyle bir akedemisyenin, kitleleri etkileyen bir siyasi figüre dönüşmesi onun adına da Türkiye adına da büyük bir şanstır.

Sayın Davutoğlu'nun bu parlak kişiliği, Tayyip Erdoğan'ın gölgesi parti üzerinden kalktığında daha çok belirginleşecektir...

Bugün "ikinci adam" olsa bile, Sayın Davutoğlu, 2023 vizyonunda "birinc adam" olacaktır... Türkiye, bir "lider" in emekli olmasından sonra, ardında böyle hazır bir "lider" yetiştirmiş olmakla geleceğe daha güvenle bakabilir.

Bu geleceğin lideri Ahmet Davutoğlu olacaktır...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..