Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ahmedinejad Çıkmazı !

Ahmedinejad Çıkmazı !
 

Girer mi insan çıkmaza bile bile?


Yer gene vukuatlar bulvarı İstanbul... Saat ibreleri 13.25'i gösteriyor ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Türkiye'de!

Sebep mi? Sebep birden fazla...

1996'dan bu yana yapılan en üst düzey ikili temas! Hem ülkesine hem de dünyaya "yalnız olmadığını göstermek! Mutabat zaptı! Pkk! Türkiye’nin ABD ve İsrail ile olan ilişkileri! Nükleer kriz!
...
Bütün hazırlıklar tamamlanır, sayın başkan ve heyeti özel uçağıyla Türkiye/İstanbul-Atatürk havalimanındadır. Havalimanında Türkiye’ye yaraşır bir şekilde resmi törenle karşılanır, bütün güvenlik adeta sayın Ahmedinejat için seferber olur…

Efendim İran cumhurbaşkanı ne iyi ne hoş etmiş de ülkemize gelmeyi düşünmüş; fakat bundan hoşnut olmayan, gene malumunuz adı var kendisi yok olan HALK!
Neden mi? Neden gene çok...

İran Cumhurbaşkanı geliyor Ahmedinejad; Avrupa’dan Anadolu'ya geçiş yolları trafiğe kapalı... (Boğaz) Çağlayan, Okmeydanı, Haliç köprüsü güzergâhları da trafiğe kapalı... Beşiktaş sahil yolu ve E5 tamamen kapalı... Üstelik İstanbul ahalisine hiçbir şekilde trafik kapanacağı bilgisi ulaşmıyor, bu bile çok görülüyor anlaşılan… Olur olur da pes dedirtiyor artık bu kadarı da!

Şimdi bunlar ne demek bir de bunlara bakalım :

Bütün toplu taşıma araçları dahil olmak üzere bir sürü araç yolda kalacak,
Havalimanında bu trafik nedeniyle uçaklar kaçırılacak,
Kiminin iş görüşmesi, kiminin sağlık kontrolü ertelenecek...
Ve trafik sorunun meydana getirdiği bir sürü olumsuz vaka!

İranlardan kalkmış gelmiş koca Cumhurbaşkanı gelmiş gelmeye de bizim CUMHUR ne olacak?
Öğlen saatlerinde dakikalarca upuzun bir kuyruk, güneş tam tepede saç baş mı yolacak, tırnak mı yiyecek sinir ve stresten?
Cumhurbaşkanını düşünen neden CUMHUR’u da düşünmez. Madem kendine yaraşır bir karşılama, pürüzsüz bir güvenlik sağlayacaksın masum insanların ne suçu var…Bir haber uçursana yahu…Bu kadar mı zor?

Şimdi bütün İstanbul halkı bir açıklama bekliyor ve oldukçada sinirli görünüyor, mikrofon uzatılan herkes ya ah diyor ya da beddua ediyor… Bunun vebali ne olacak?

Şimdi halkın karşısına Polis dikmek yerine kendileri çıkacak diye umut ediyor, ilerleyen günlerde böyle bir hata için halka nasıl bir yaklaşımla telafi sunulacak merakla bekliyorum…

Not:CUMHUR’un kelime anlamı halk topluluğu olup aynı kararı, hükmü kabul eden Alimlerin ekseriyeti demektir...

Tuğba ÇARDAKKAYA

 
Toplam blog
: 54
: 1219
Kayıt tarihi
: 31.07.08
 
 

Yasamanın ve varolmanın en güzel kanıtı olan ALLAH'ın yeryüzündeki en güzel yansımasıyım... İdeal..