Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Altan'a Ahmet Nesin'in çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, ergenekon davasının iddialarının kofluğunu işaret etmek için, 'nerdeyse bu ergenekon gidip üye olacağım' diye ironik bir karşı çıkışta bulunmuştu. 

Erdoğan ise Alevilere ve solculara yönelik Çorum, Sivas, Kahramanmaraş katliamlarını, 1 Mayıs katilamını vs. hatırlatarak 'ergenekon, bunları yapanlardır' dedi. 

Sanki şu an ergenekon denince akla gelen suçlar bunlarmış gibi ve sanki şu an yürüyen davalarda bu ve bunlara benzer sola yönelik sayısız olay soruşturuluyormuş gibi. Nasıl olsa, başbakanın sözlerini yanlışlayacak nesnel bir basın yok, olsa bile etkili olma şansı da yok. Ve nasıl olsa bu çarpık sözü daha da çarpıtarak destekleyecek besleme yandaş basın ve diğer kişiler zibil gibi. 

Ahmet Altan bu polemikten hareketle sızma basın gazetesinde Konuşma diye bir yazı yazmış. Ben şahsen okumadım. Erindiğimden değil de, okumaya değer görmediğimden, çünkü yeterince okuduk zaten kütlüklerini. Ama Ahmet Nesin erinmemiş, değer atfetmiş, -hiç kuşkusuz iktidarın faşizan baskısının rüzgarını arkasına alarak gazetecilik ve yorumculuk yapmıyor olsalardı, sözlerin reel bir değeri de olacağını pek sanmıyorum- ve bir karşı yazı yazmış. 

Ahmet Nesin'in yazısı, geçmişteki olaylarda hep failler olmuş ya da faillerin arkasında durmuş ya da arka bahçesinde yer alan bazı kimselerin, bugün sanki bu olayların mağduruymuş gibi, zeytinyağı gibi üste çıkarak, bu olayların mağdurlarını nasıl failler haline getirdiklerini ve Ahmet Altan'ın bu kimselere nasıl destek verdiğini anlatıyor. 

Bu hiç kuşkusuz çok açık bir olgu. Ancak iktidarın yandaş basınının gücü gerçekten de etkili. Yanlış bilgilendirme, yanlış bilgi verme, manipülasyonlar, çarpıtma ve iktidarın gücünün yarattığı alanlarda pek çok başka alavere ve dalavere ile sanki öyle değilmiş gibi görünüyor. 

Ahmet Nesin'in yazısı temasını kuşatacak kadar çok örnek vermiyor ama yine de örnekli bir yazı olduğu için bu yazıyı başkalarının da okumasının yararlı olacağı inancı ile linkini veriyorum: 

Odatv'den: Sende bundan sonra yazma Ahmet Altan 

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..