Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ahmet Altan ve hükümet

Ahmet ALTAN'ın '' Ergenekon ve Ankara'' başlıklı yazısını okudum. Taraf gazetesinin kuruluşunun amaçları ve orduya yönelik özel ilgisini şimdi hükümetede aynı ilgiyi göstereceğinin işaretlerini vermesi artık anlaşıldı ki tarafın amacı demokrası falan değil Türkiyeyi yönetmekmiş.

Ergenekon davasının atrık Ahmet Altan'ın istediği şekilde gitmeyeceğinin anlaşılması Sayı Ahmet Altan'ı telaşa düşürdüğü görülmektedir.. Siz diyor aklınızı başınıza çekin eğer bu davadan geri adım atarsanız yok olursunuz. Hayret. Devletin yönetimini üslenen insanların sizin kadar akılları sarmıyor mu demek istiyorsunuz. Bu kadar oy alıp halkın oyları ile iktidar olan bir hükümeti yine halkın çocuklarından oluşan ordusu fiziksel olarak yok eder diyerek kimi ne şekilde yönlendirmeye çalışıyorsunuz Devleti yönetenler bu güne kadar yanlış yapmışlarsa onu Türk adalet halleder. Kimse kendisine vazife çıkaramaz. Ancak Sayın Ahmet Altan her halde kendisinin bu güne kadar hükümet taraftarı yazılarından dolayı korunduğu için bundan böyle sonsuza kadar kanunsuzluğun devam edemeyeceğının farkına vardı.Şimdi çark geriye doğru sarılmaya başlayacağı endişesi ile siyasileri çarkın önüne atmaya çalışıyor. Aylardan beri Silivride yatan gazeteciler, askerler ve siyasilerin hakkında gazetenizde çıkan yalan yazılar, yazılan iftiralar boşluktamı kalacak. Köpeksiz köy bulup deyneksiz ne kakadar dolanacağınızı sanıyorsunuz.. Hergün tarafın baş sayfasında bir ordu düşmanlığını yapan yazı bulunuyor. Geçmişte Türk ordusunda öyle veya böyle yanlışların içinde olan insanlar olabilir. 800 bin insanın bulunduğu bir kurum. Hemde savaş makinesi. Bir çok terör olaylarında devletin kullandığı bir kurum. asker yanlış yaptıda polis yapmıyormu ? Başka kurumlarda yok mu? Sizin orduya yönelik özel ilginizin nedenini anlasak.

Süleymaniyedeki çuval olayından sonra gelişen olaylara ve gazetenizin kurulduğu zaman ve kurulma koşullarınız, seçilen yazarlar ve beraber çalıştığınız insanlara bakıldığında orduya karşı özel ilginizi daha iyi anlama olanağı buluyorum. Bu yazıdaki endişenizi ve tehditlerinizide daha iyi anlıyorum.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..