Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '10

 
Kategori
Dünya
 

Ahmet Davutoğlu Türklerin milenyum sürümü…

Ahmet Davutoğlu Türklerin milenyum sürümü…
 

TURKISH NY.COM


Büyük Milletler ne zaman, nerede, kimi hangi şarlarda piyasaya sürer kimse tahmin edemez. Hele Türk Milletinin bu yeteneğini dünyada başka hiç bir millet gerçekleştiremez. Bu sav bana ait. Yani, benim içimden geçen bir duygudur. Kabul edenler olur, red edenler olur, başka bir konu.

Dışarıdan atamak suretiyle hükümete Dışişleri Bakanı olarak atanan Sayın Davutoğlu göreve başladığı günden beri bu duygularıma tercüman oluyor.

Atak tavrı, bilgi deposu intibaını veren vakarlı duruşu, ses tonu, yüzündeki o güleç ama sert tavır açıkçası bana büyük moral veriyor. Eminim ki milletimizin büyük bir bölümü bu dediklerimi hissediyor Davutoğlu’nu görünce. Yakında bütün dünya “ Ahmet Davutoğlu Türklerin Milenyum Sürümü” derse şaşırmayın.

Son günlerde bilinen çevrelerce yürütülen bir kampanya var. Eksen tartışması.

Milliyet TV de izledim. Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu 2009 yılı değerlendirmek için kameraların karşınına geçti ve o hayran olduğum tavrı ile özetle şunları söyledi.

Eksen tartışmalarını iyi niyetli bulmuyoruz. Bizim eksenimiz Ankara ekseni ve 360 derecedir.” dediği açıklamasında bir örnek verdi. “Avrupa’ya yapılan 51 ziyaret, uzak doğu ve doğuya 15, orta doğuya 22 seyahat yaptık” dedi.

Kıbrıs konusunda ahde vefaya vurgusu yaptı “İzalosyanların kalkması sadece ahlakı bir sorumluluk değil ayni zamanda ahde vefa ilkesinin bir gereğidir.”diyerek, o sözü verenleri uyardı.

Batı dünyasının bilinen tavrına ve İsrail’in dayatmalarına rağmen İran ve nükleer programı konusunda da “Bölgede gerilim olmaması için o konuda çabaların artacağını” söyledi.

Ermenistan’a çok açık ve uyaran bir mesaj verdi, Karabağ sorununu hatırlattı “ Uluslar arası hukuka aykırı bir işgal sürerken tek ayaklı bir anlaşmanın olacağını düşünmek gerçekçi değildir.” diyerek Ermenistana adeta “İşgale son ver, yoksa kapı falan yok” mesajını verdi

Davutoğlu davudi bir sesle soykırımla suçlanan Ömer El-Beşir’in ziyaretine, İran’la yakınlaşmaya, İsrail’le yükselen gerilime cevap veriyor. Bunlar batının sancıları ama Davutoğlunun yönettiği Dışişleri takmıyor ABD Müsteşar Yardımcısı Phil Gordon’un “İran’la iş yapmayın” mesajını.

Avrupa Birliği’nden El-Beşir notasına ut çalıyor Davutoğlu. Çünkü, kültür ve medeniyetimizi iliklerine kadar özümlemiş sayın Davutoğlu .

Wall Street Journal’da kocaman bir yazı ile “Türkiye’siz NATO” dese de Davutoğlu’nun ince ayar diploması bunları aşacak güçte.

Hasılı, bu insana çok güveniyorum. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yabancılarla temaslarında takındığı tavır göğsümü kabartıyor. Bir Türk gibi davranıyor gerçek manada.

Bana göre koskoca bir coğrafyada atalarımızın izlerini sürüyor başarıyla…

Milenyum çağının gereklerine baş eden bir güçlü ses sayın Davutoğlu.

Başta söyledim, dışişlerimizin yeni versiyonu Ahmet Davutoğlu. Türklerin Milenyum sürümü daha doğrusu.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümlerinden mezun olan Davutoğlu aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde ise doktorasını tamamladı. 1990-1995 yılları arasında yurt dışında görev yaptıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesinde çalışan Davutoğlu, 1993'de doçentliğe, 1999'da ise profesörlüğe yükseldi.

Bana göre yılın adamı sayın Davutoğludur.

Hürmetler sayın Davutoğlu. Sizinle gurur duyuyorum, bunu bilin.

Sevgi ve saygılarımla…

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..