Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Hakan bu "dayağı" Kanal 7'de çalışırken yeseydi!..

Ahmet Hakan bu "dayağı" Kanal 7'de çalışırken yeseydi!..
 

internetten alınmıştır


Evet, Ahmet Hakan bu çirkin saldırıya Hürriyet'e gelmeden önceki Medyanın elemanı iken uğrasaydı, acaba bugünkü tepki olur muydu?

Bugün, nerdeyse tüm gazetelerde manşetlere çıkmış, "özgür basın susturulamaz" yürüyüşlerini görünce aklıma bu soru geldi.

Elbette, bununla Ahmet Hakan'a -ya da herhangi birine- yapılan saldırıyı hafifletmek gibi bir niyetim yok. Kime yapılmış olursa olsun, böyle bir saldırı en yüksek perdeden prostestoyu hak eder.

Ama, bu "kime yapılmış olursa olsun" düşüncesi bugünün Türkiyesi için genel geçerliliği olan bir tutum veya düşünce midir?

Herhangi bir gazeteden, herhangi bir fikirden, her hangi bir siyasi görüşten bir "gazeteci" böyle bir saldırıya uğradığında böyle bir tepki çıkıyor mu meydanlara?

Ya da şöyle sorayım: Bu dayak ve ardından gelen protesto göserilerinin baş kahramanı Ahmet Hakan, bugün Hürriyet'te değil de, daha önceki işyerinde çalışıyor olsaydı aynı ilgiye mazhar olur muydu?

Biri çıkıp diyebilir ki, o zaman kendisi bu kadar popüler olmazdı.... Doğrudur da bir gazeteciye saldırı olduğunda buna karşı protestolar, o gazetecinin popülerlik oranıyla orantılı mı olacak?

Ne kadar ünlüysen o kadar ilgiyi hak edersin, meselesi burada da geçerli mi?...

Örneğin, geçen aylarda STAR gazetesi sahibine silahlı saldırı yapıldı...Yanılmıyorsam bu gazete patronunun arabasına yirmiden fazla kurşun sıkıldı...Peki, bunun için kaç kişi meydanlara çıktı?

Oysa, Ahmat Hakan'a yapılan saldırı için şu MB'de bile en az 10 adet "ne oluyoruz, nereye gidiyoruz, sırada kim var..." manalı yazılar yazıldı?

İşte, Ahmet Hakan'ın şansı burada ortaya çıkıyor. Ahmet Hakan, bu dayağı Hürriyet'teyken yediği için çok şanslı... Ya bu dayağı Kanal 7'deyken, TGRT'deyken yeseydi!

Hemen söyleyelim, yediği dayak yanına kar kalırdı. Tabii bunu "meslektaşları"nın tepkisi bağlamında söylüyorum; yoksa kanun, hukuk herkes için işler.

Siyasi iktidarların değişmesi, bazı şeyleri değiştirmiyor bu ülkede... Tıpkı yakın tarihimizde Sivas'ta Madımak yangınında ölen Can'ların anısı sürekli yaşatılırken, üç gün sonra vahşice öldürülen Başbağlar'lı "patlıcan"ların hafızalardan silinmesi gibi...

Türkiye bundan kurtulmalıdır... Dünya bundan kurtulmalıdır... İnsanlık bundan kurtulmalıdır... Yoksa, bu "merhamet seçiciliğimiz" hepimizi yakacak.

Senin adamın, benim adamım; senin teröristin, benim teröristim; senin gazetecin,benim gazetecim.... Bu kafa topyekün insanlığa düşman Şeytan kafasıdır.

Sonuçta Şeytan'a bir şey olmaz ama insanlık çok şey kaybeder!'

Kovulmuş Şeytan'dan ve azıtmış nefisten Allah'a sığınırız!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..