Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Hakan'ı siz yorumlayın..

Ahmet Hakan'ı siz yorumlayın..
 

Ahmet Hakan'a bakın hele..

İmam Hatip mezunu, bir dönem muhafazakar, islami bir televizyon kanalında ana haber bülten enkirmanı ve aynı kanalda tartışma programı sunuculuğunu yapmış daha sonra bir şekilde Hürriyet köşe yazarı olmuş ve aynı gazete'nin kanalı CNN Turk'te program sunuculuğu yapan isim..

Son haftalarda Ertuğrul Özkök ile birlikte umre ziyareti yaparak "yarı hacı" ünvanıyla adını öne çıkaran köşe yazarımız bakın bugün köşe yazısında Başbakan Erdoğan'dan esinlenerek nelere değinmiş..

AHMET KAYA- Kendisine "çok fena işler yapmış bir adam" muamelesi çekilirken bile kalbim onunlaydı.. Ne de olsa öğrenci evlerinde, demli çaylar eşliğinde dinlediğimiz "Marş söylemeden ölmek bize yakışmaz" türünden şarkıların hatırı vardır..

NAZIM HİKMET -Hayatımda ilk kez Nazım Hikmet adını sağcı bir şairin yazdığı "Nazım Hikmet itini övenler çoğalmakta..." dizesini okuduğumda işitmiştim.. Küçük birçocuktum, "İt" diye hakaret edilen adama bende büyük bir merak oluşmasın mı? Daha da kötüsü ben bu adamı sevmeyeyim mi?

Ahmet Hakan'ın öğrencilik yıllarında sağcı yazarların şiir kitaplarını okuduğuna göre muhtemelen sağ görüşlü bir çizgisi vardı..

Buradan şunu ifade etmek isterim ki, amacım sağ görüşü yermek değil, tam tersi tüm dünya görüşlere saygı duyduğumun altını çizmek isterim..

Sağ veya sol veya budist veya ateist veya murit..

Hangi ilkeye imza atmışsa yüreğine o ilkede durabilmektir doğru olan..

Elbette insan, değişebilen bir varlık olduğunu unutmuyoruz ama eğer değişim çıkar ilişkilerine dayalıysa yorumu size bırakıyorum..

Ahmet Hakan'ın Ahmet Kaya ve Nazım Hikmet'e övgü dolu sözlerine ne buyuruyorsunuz?

Hakan bir devrimciydi de bizmi duymadık, yoksa samimi değişim ifadeleri midır yazdıkları?

Yoksa küresel değişimin yansımaları mıdır düşünceleri?

Doğru insan olmak erdemliktir..

Doğruyu bulabilmek ise akıl işidir..

Ahmet Hakan'ı yorumlamayı size bırakıyorum..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..