Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ahmet Obalı,Büyükada İstanbul ZDF!

Ahmet Obalı,Büyükada İstanbul ZDF!
 

Tanrı,diğer canlıları, insanın merhametini sınamak için de yarattı!insan sınıfta kaldı!f.donanımhcom


2007 Senesinde; Almanya’nın resmi televizyonu ZDF Türkiye’ye gelerek bir belgesel film çekmiş! Ben bu belgeseli, Berlin’de 2008 Nisanında 3 Sat kanalında izledim! Ortak bir çalışma!

İçimizde kaç kişi Obalıyı tanır?

Ben adını hiç duymamıştım!

Peki, onun adını nereden duymuşlar? Ahmet Bey ne yapmış da Alamanlar zahmetlere girip ülkemize gelmişler! Onu kayda değer bulmuşlar!

Almanın âdetidir, isimleri sık sık erozyona uğratır! Oba yerine ona “Opa Ahmet” demişler! Çoğumuz ne anlama geldiğini bilse de ben yine anlamını açıklayıvereyim! Opa Ahmet= Ahmet Dede!

Kimliğinden ziyade, ne yaptığınla ilgilenmişler! Öz geçmişi hakkında verdikleri bilgi çok kısıtlı! Bir zamanlar çok ünlü birinin koruması olarak çalışmış! Şimdilerde, Büyükada’nın bir köşesinde, bahçeyi andıran bir alanda, derme çatma bir barınakta yaşamını sürdürüyormuş!

Hayatından ve yaptığı işten mutlu görünüyor! Bir tek şikâyeti var onun!

Koruma altına aldığı tüylü çocuklarının; mamalarını çalan hırsızlar!

Bu konuda pek dertli! Kendi yöntemlerini(meslek sırrı!) kullanarak, kemik ve kıtır mama hırsızlarından, kendini ve kuçu kuçularını korumaya çalışıyormuş!

Kışın hava çok soğuk olduğunda; çıtır çıtır yanan odun sobasının etrafında, bulduğu yere kıvrılan bu kimsesizlerin Obalı’dan başka kimseleri yok muymuş?

Gariban lokmasının lezzeti, çok tatlı olmalı! Koskoca adada, gani gani lokmaları olanlar durur- kene- neden can çekişenlerin kanını emmek için yarışır?

Ne Alman televizyoncular; ne de zeki bir Türk olarak geçinen zatıâlim, durumu çözemedik!

8.Haziran 2008 de Büyükada’da, yanılmıyorsam ilk büyük “MB Piknik buluşması” var ya; benim; katılamıyorum diye iç çektiğim bu toplantıya katılacak can dostlarıma:

Büyükada ne kadar büyük bilmem ama tesadüfen Opa Ahmet’le yollar kesişirse: “ Benden kendisine; Allahın selamını iletir misiniz?” diyecektim!

Büyükada’da onu tanıyan var mı? Bir hayvan sever mi? Yoksa televizyoncuların önüne yem olarak mı serpildi? Doğru yanıtlara nasıl ulaşılır! Allah bilir!

ZDF elemanları, Ahmet Bey’in yanından ayrılır ayrılmaz, soluğu Tiyatro sanatçısı Tomris Kiper’in yanında almışlar! Sayıları kırkı aşkın, tüylüçocuklar(kediler) hassas sanatçının en coşkulu hayranları! Birlikte yaşıyorlar! Tomris Hanıma destek ve güç veren bir arkadaşı var! Veteriner hekim Cemaliye Yegâne!

Onlar da; ZDF’ in kameralarına evlerinin, gönüllerinin kapılarını açıyorlar! Şikâyetlerini dile getiriyorlar! Uğradıkları haksızlıklar diz boyu!

“Kimler sizin önünüze set çekiyor? Kuyunuzu kazıyor? Kendi densizliklerini örtbas etme uğruna, emek vererek yapılan güzellikleri; balçıkla sıvıyor?

Almanların bu sorusunu, Veteriner Cemaliye yanıtlıyor!

“Meslektaşlarım! Çoğunu: Yardıma muhtaç tüylü çocuklar ilgilendirmiyor!

Yardıma muhtacın, sırtından kazanacakları miktarlar onlar için ilginç! Açıkçası; ara sıra da olsa, Allah rızası için yapılan işlerden hoşlanmıyorlar! Faydaları yok, kabulümüz; ah o zehirli sivri dilleri olmasa!”

ZDF geldi hatırlarını sordu! Başka daha ne yaptı? Biz bilemeyiz!

Yerli kanallar tıkalı! Alkış ve reyting almayan bir konu, yerli malı muamelesi görüyor! Cicili bicili etiketi yok! Oh shit! Gibi!

Kanallarımız ve çoğunluk; bomba etkisi yapacak, reklâm gibi kısa ömürlü, göz boyayan, çerez niteliğindeki konuların peşinde! Eh bizler de çereze bayıldığımıza göre..

Johann Wolfgang von Goethe “İyi ve güzel azınlıktadır” diye paramparça olsun!

Mevlana sevgi aşk diye inlesin! Kime ne? Yıkmak, yakmak, yok etmek, canlıların birbirine kaynaşmasını engellemek; saç saça, baş başa gelenleri körüklemek varken; bana ne Anadolu Ozanından, bana ne Allahın Alman adamından” Diyenler! Ömrünüz uzun olsun mu?

Doğanın bugünkü perişan yüzü, adı bilinmeyen dertler uyarmaya yetmiyor!

Taşanı, azanı, zehir zemberek dilleri; yavruları urganla boğanları ödüller bekliyor!

Müjdeler olsun!

Cehennem ayaklarımızın altında yatıyor!

Can yaktınız, canımızı yaktınız! Güzel yurdumun, güzel olmayanları!

Allah sizleri affetsin diyemem! Katliamınızla kıvanç duyabilirsiniz!

Cellât olmayı başardınız! Lâyık olduğunuz sizleri bulacaktır!

29 Mayıs 2008 Perşembe

 
Toplam blog
: 584
: 853
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Dinleyenin olmadığı yerde anlatmanın önemi! Nasıl YAZAN oldum. 'Yalnız doğar, yalnız göçer' eskile..