Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Türk olayı ile ilgili iki emniyet mensubu

Ahmet Türk olayı ile ilgili iki emniyet mensubu
 

Ahmet Türk'e yapılan saldırıolayı ile ilgili iki emniyet mensubu görevden alındılar


Ahmet Türk'e yapılan saldırı olayı ile ilgili iki emniyet mensubu görevden alındı. Saldırı ile ilgili tepkiler sürüyor. İşte gelişmeler:

Hatırlanacağı gibi Muş'ta (Bulanık'ta), 15 Aralık 2009 tarihinde, DTP'nin kapatılmasını protesto etmek için bir araya gelen kalabalık üzerine geçici köy korucusu tarafından silahla ateş edilmişti; Turan Bilen ve Kemal Ağcan ölmüştü, 10 kişi de yaralanmıştı. Sanıklar yakalandı ancak yargılanmaları Muş'ta değil de Samsun'da yapılması karara bağlandı. Önceki gün duruşmaları vardı. Duruşmaya sanıklar ve avukatları ile şikayetçi olanlar ve avukatları katıldı. Bu arada eski DTP milletvekillerinden Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk da duruşmayı izlemek için hazır bulundula, yanlarında BDP milletvekillerinden Sırrı Sakık ile Nuri Yaman da vardı.

Duruşma çıkışında, Ahmet Türk ve beraberindekilere ağır hakarete bulunan bir grubun kargaşa çıkarmak istedikleri ve polisin gereği gibi tedbir almadıkları ileri sürüldü. İsmail Çelik isminde biri Ahmet Türk'e herkesin gözü önünde saldırıda bulundu. Ahmet Türk, aldığı yumruklardan yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Verilen bilgiye göre, burnu kırıldı; yüzünde yaralar oluştu. Basının gözü önünde gerçekleşen bu saldırı sırasında Ahmet Türk'ün yere düşmemesi dikkat çekti. Yani, ayakta kalabildi.

Sorumlu emniyet mensuplarının görevlerini tam olarak yerine getirmedikleri gözlenmekteydi. Bu nedenle kamuoyu vicdanı rahatsız oldu, tepkiler oluştu.

İki emniyet mensubu görevden alındı. Yapılan resmi açıklamaya göre, asayıştan sorumlu Cemal Issı ve Murat Alkan valilikçe görevden uzaklaştırıldılar. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..