Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Ahtapot Volkan

Sezonun en önemli maçına iki tarafta kontrollü başladı. Ev sahibi olmanın avantajı ile maça başlayan G.Saray taraftarının beklediği bir türlü kuramıyordu. Irkçı Emre'nin yokluğunda oynayan Selçuk riskli hareketleri ile rakibe pozisyon hazırladı ama maçtaki ilk pozisyonunda Alex'in harika pasında Ziegler gerçek Fenerbahçeli olmanın şerefine erdi. Golden sonra yavaş yavaş oyunda pozisyon üstünlüğünü de eline geçiren lider kaldede adeta devleşen topları bir ahtapot gibi yakalayan Volkan'ı geçemeyince devre arasına 1-0 geride girdi.

İkinci yarıya her iki takımda aynı kadrolarla başladı ama Fenerbahçe skoru korumak için Kadıköydeki maçta olduğu gibi geriye yaslanınca G.Saray pozisyon üstüne pozisyon buldu. Bu arada Fırat Aydınus'da verdiği basit faullerle oyunu Fenerbahçe sahasına yıktı. Yine Caner'in topa vurarak uzaklaştırdığı bir pozisyonda verdiği frikik ile maça dengeyi getirdi. Golden sonra Galatasaray ataklarında kalesinde devleşen Volkan Aydın'ın üsütne vurduğu topu harika bir refleksle çıkardığı top maçın kırlma anı oldu. Volkan 80. dakikada attığı uzun top ile 8 saniyede Stoch golü ve gelen muhteşem bir galibiyet. Kalan dakikalarda G.Saray'ın şuursuzca saldırması bile fayda etmedi. 3 Temmuz sonrası Fenerbahçeli futbolcuların ısrarla vurgulamak istedikleri maçlardan biri buydu ve bunu da zor da olsa gerçekleştirdiler. Evet rakipleri halen lider ama geçen sezon 18 de 17 yaparken de Telekomda buna benzer bir galibiyet almışlardı. Artık 6 da 6 yaparak çifte kupa ile dosta düşmana gerçekleri gösterme şansını yakalayan bu çocuklar bu fırsatı tepmeyeceklerdir.

Maçın centilmence geçmesi tribünlerden sahaya müdahele olmaması ile güzel bir derbi oldu. Umarım artık halen kupamızı isteriz diyerek ortamı germeye çalışan yöneticilerde bu maçtan biraz feyz alıp gerçek işlerine odaklanırlar.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..