Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
361
 

Ahududu yemek için değişik nedenler!

Ahududu yemek için değişik nedenler!
 

Onun adı frambuaz, nam-ı diğer ahududu...

Bu minik sevimli lezzet tanecikleri her hafta birkaç kez tüketmemiz gereken meyvelerden...

Cilt güzelliğimiz için de maskesini yapabileceğimiz ahududuyu iştahla yemeyi sağlayacak diğer sebepleri de tanıyalım.

Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar, kanı temizler.

Sabah yendiğinde enerjiyi arttırır ve daha iyi hissetmemizi sağlar.

İçeriğindeki antosiyanin maddesi sayesinde, insülin salınımını arttırarak kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Diyabet hastalarının yararlanabileceği çok güçlü bir koruyucudur.

Romatizma, nıkris, kansızlık ve verem hastalıklarına karşı yararlıdır.

Olgunlaşmış, taze ahududu A vitamini açısından çok zengindir. A vitamini de antiagingin ilk sihirli maddesidir.

Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır.

Ateş düşürücü etkisi nedeniyle ateşli hastalıklarda faydalıdır.

Bağırsakları çalıştırır.

İdrar söktürür.

Yorgun gözler için de ahududu maskesi tavsiye edilir.

Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinlik hissi verir.

Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir.

Gördüğünüz gibi kendisi küçük marifetleri büyük ve maliyeti çok düşük..!

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 3842
Toplam yorum
: 6442
Toplam mesaj
: 310
Ort. okunma sayısı
: 3066
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster