Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '06

 
Kategori
Kitap
 

Aile: Terk Etmemiz Gereken Sevgili

Aile: Terk Etmemiz Gereken Sevgili
 

Tony Humphreys'in bu kitabı ailesi olan herkes için kaleme alınmış. Yazar hepimizin birer aileye ait olduğumuzdan yola çıkarak aile ilişkilerini en iyi biçimde değerlendirirken, bir yandan da kendi özgürlüklerini, bireyselliklerini ve bağımsızlıklarını korumanın en etkin yollarını anlatmaktadır. Bu kitabı okuduktan sonra aile kavramına başka bir boyuttan bakmaya başlıyor insan. Ailenizle ilişkilerinize yepyeni bir açıdan bakıp, daha sağlıklı, gerçekten sevgi dolu ilişkilerin egemen olduğu bir aileye sahip olabileceğinize inanıyorsunuz.

Aileden kasıt, anne baba olup çocuk sahibi olmakla kısıtlanmamış bu kitapta. Ailenin içindeki her bireyin ayrı ayrı okuyup farklı sonuçlara varabileceği bir kitap. Kimimiz anne babamızla yaşıyoruz. Yani henüz kendi ailemizi kurmamışız. Kendi ailemizde yaşadığımız hayatı örnek alıp ya da almayıp seçtiğimiz bir eşle yaşamımızı birleştirerek yepyeni bir aile kuruyoruz. Bir şekilde hepimiz aile ilişkilerini nasıl algılarsak algılayalım bir aileye ait olarak yaşamaya devam ediyoruz.

Bu kitapta ailenin sadece anne-baba-çocuk üçgeninden oluşmadığı belirtiliyor öncelikle. Artık annesiz ya da babasız çocuk yetiştirenlerin sayısı oldukça fazla. Aile kurmak hafife alınacak bir iş değil. Çoğu çift aile kurmaya hazır değilken aile olamaya kalkıyor. Büyük sorumluluk isteyen bu işin üstesinden gelemeyip ayrılıyor. Bir de ailenin sadece çocuk yetiştirmek olduğu inancı var. Halbuki ebeveynin de olgunlaşıp gelişmesini sağlayan bir kurum aile.

İlgilenenlere kitabın başlıklarından örnekler vereyim. Eminim ilginizi çekip okumak isteyeceğiniz bölümler olacaktır. Bir de kendinizden ve ailenizden bir şeyler bulacağınıza garanti verebilirim.

Anne-baba: Ailenin mimarları

Çarpıklaşan aile yapısını değiştirmek

İhmalkar aileyi değiştirmek

Sevecen aileyi yaratmak

Ailedeki çatışmaların çözülmesi

Ailedeki ihtiyaçların karşılanması

Ailedeki duygulardan en iyi şekilde yararlanmak

Aile içinde etkili iletişim

Ailede sorumluluğun geliştirimesi

Ailede bireyselliğin teşvik edilmesi

Aileyi terk etmek

 
Toplam blog
: 144
: 2928
Kayıt tarihi
: 30.10.06
 
 

İzmir Cumhuriyeti'nde yaşıyorum... Sarmaşık Sanat Atölyesi'nde ebru sanatı ile uğraşıyorum. En es..