Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '17

 
Kategori
Sinema
 

Aile Arasında- Sinema Filmi ile Dizi Arafında

Aile Arasında- Sinema Filmi ile Dizi Arafında
 

Aile Arasında


 Senaristliğini Gülse Birsel in yaptığı sinema filmi Aile Arasında; Erdal Özyağcılar, Engin Günaydın,  Demet Evgat ve Şevket Çoruh’un da  olduğu zengin bir oyuncu kadrosuyla izleyicinin dikkatini çekiyor. Film farklı aile yapılarının,  yürümeyen ilişkilerin ve kesişen farklı hayatların işlendiği bir komedi.

 Engin Günaydın dürüstlüğü nedeniyle avizlerini ,elektrikli malzemelerini satamayan ticari kıvraklığı olmayan hassas yapılı saftirik bir esnaf. Borçlarını ödeyemeyince evine haciz gelir. Eşi Gülse Birsel soğukkanlı son derece sakin monoton ev içi, televizyon kaşısı  hayat süren bir ev hanımı. İcra tebligatların gelmesi ve televizyonun da hacziyle eşinden boşanma kararı alarak Engin Günaydın’la yolunu ayırır. Evsiz kalan Engin, eşinden ayrı yaşayan barlarda şarkıcılık yapan Demet Evgar’ın aile apartmanında bir daireye taşınır. Aile konutunda ayrı dairelerde süren yaşam apartmanın üst balkonunda birlikte yemek yiyen, şarkılar söyleyen, yaşamı paylaşan toplama bir kalabalık ve mutlu aynı zamanda farklı bir aile yaşamına evrilir. Demet Evgar'ın sahne performansı ve sesi ,nüktedan asabi halleri izleyenleri mest ediyor.

 Erdal Özyağcılar, Adana’da  restoran işleten mazbut bir aile babasıdır. Eşi, çocukları ve babasıyla geniş arazili konutunda zengin bir yaşam sürmektedir. Aile reisliği ve zenginliğiyle toplumda itibar görmektedir. Hanımı gösterişe  ve şatafata meraklıdır. Geniş bir ailede, arazileri, restoranları, akrabalarıyla cemiyet hayatında önemli bir konumdadırlar.

  Demetin kızı ile Erdal Özyağcılar’ın hızlı delikanlısının evlilik kararı alması ile  kendi halinde yaşayan ailenin ritmi hızlanır. Genç çift, ailelerine eş adaylarını kabul ettirme telaşı içine girer.  Kız ,sevgilisine şarkıcılık yapan annesinden ayrı bağımsız hovarda yaşayan babası Şevket Çoruh’u anlatamaz. Mazbut bir aile hayatı süren Erdal Özyağcılar’ın ve kibirli eşinin bu ilişkiyi ret etmesinden çekinirler.  Engin Günaydın’ı aile babası emniyet müdürü olarak tanıtırlar ve evlilik muamelelerine, nişan ,bohça alıp verme ,nikah gibi ananelere başlanır. Aileler arası gerilimler, çatışmalar, yalan üstüne kurulan rollerin gerilimi hiç bitmez.  

 Dizilerde izleyici sürüklemeyi kendine bağlamayı başaran Gülse Birsel’in bu filmi izleyicileri güldürmeyi başarsa da olayların çokluğu, karışıklığı ve yer yer abartılar film akışında kopukluğa neden oluyor. Düğün evinin evdeki ihtiyara yanlışlıkla verilen hapla cenaze evine dönüşü, Adananın arazi kavgalarının tehditlerinin işlenmesi ama olayların mantıksız bir şekilde sadece rastlantılarla hal yoluna girmesi ,gerçeklikten absürt kopukluk  izleyiciyi yoruyor.  Beş altı bölümlük bir dizi serisinin şıkıştırılmasıyla yapılmışçasına karmaşık, yoğun, fazla yüklü, overloaded bir film ortaya çıkıyor.

  Sevilen alanında bir değer olan sinema sanatçılarının olduğu bu film size iyi vakit geçirtir.   Sinemanın ve televizyonun ustalarını hep birlikte bu filmde görmek bir şans.  Samandağ’ının tek sineması Şark sinemasında  gösterime giren film olumlu dönütler alıyor. Yüz yirmi bini aşan ilçenin iki salonunda birkaç izleyiciyle sinemaya hakkettiği değeri veremeyiz. İstanbul’da gösterimde olan filmin aynı anda ilçemizde olmasının da kıymetini bilmeliyiz. Aile Arasında kalmazsın. hepimizin arasında olsun bu film.

 
Toplam blog
: 44
: 470
Kayıt tarihi
: 09.09.13
 
 

 Merhaba. Yazmak, yazılarımı okuyucuyla paylaşıp onlarla birlikte öğrenmek için basladım bu yazın..