Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '19

 
Kategori
TV Programları
 

Aile Boyu Eğlencelikler

‘Eğlence, aklın gözlerini kör eder’ dese de Romalı filozof-devlet adamı Çiçero… Yaşamın yüklerinden bunalan insanlık için eğlence her daim vazgeçilmez bir deşarj aracı olmuştur. Bu maksatla türlü eğlencelikler yaratıldığı ve herkesin olanakları-beğenileri doğrultusunda boş vakitlerini değerlendirecek tercihler yaptığı muhakkak.

Nitekim günümüz insanının özellikle de maddi kısıtlılık içindeki kesimlerin en büyük eğlence kaynağı televizyon dünyası. Diziler, filmler, haber programları derken yarışmalar da bu eğlence dünyasının önemli bir parçası konumunda. Hal böyleyken kanallar da aile boyu eğlencelikler geliştirmek için birbirleriyle yarışır hale gelmekte.

Yaz sezonunu yeni dizi bombardımanıyla başlatan ekranlarda yarışmalar da tempolarını düşürmeden ve yeni işlerin boy göstermesiyle yollarına devam etmekteler. Nasıl ki, TRT 1 ve FOX kanallarının yeni eğlencelikleri dikkat çekiyor bu noktada. Bunlar neymiş bakalım…

 

TRT 1’DE YAZ EĞLENCESİ ‘RASTGELE’

Yeni sezon ilk bölümüyle ve son model otomobillerin büyük ödül olduğu yarışma heyecanıyla ekrandaki yerini alan ‘Aileler Yarışıyor’ isimli programı yaz döneminde her Salı ve Cuma akşamı saat 20.00’de izleyicisiyle buluşturacak olan TRT 1, yeni bir eğlenceliğe daha imza atıyor… Tamamen yerli ve özgün bir formata sahip olan ‘Rastgele’!

Yapımı, ARC Film tarafından üstlenilen ve 15 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’den itibaren TRT 1 ekranında olan ‘Rastgele’nin baş özelliği sadece şansa dayanıyor olması.

Şöyle ki; Şoray Uzun’un sunumuyla izleyici karşısına çıkan yarışmada en güçlü veya en bilgili olmanın bir önemi bulunmamakta. Başarıya giden süreçte ilk adım yalnızca şansa dayalı fiziki etaplardan geçebilmek.

Kendine güvenen, atlayıp zıplamaktan çekinmeyen, riske girmekten korkmayan dört yarışmacı seyirci önünde performanslarını sergileyip ‘Rastgele’nin aksiyon ve eğlence dolu oyunlarında şanslarını yarıştıracaklar öncelikle. Finale gelindiğindeyse, şansları avantaja dönüştürme etabı başlayacak. Bu kez beceri gerektiren oyunlar girecek devreye ve yarışmacılar büyük ödüle ulaşabilmek için şanslarını da yanlarına alarak becerilerini konuşturacaklar. Tabii bu arada büyük ödüle kimin ulaşacağını merakla bekleyen ekran başındakiler de aile boyu eğlencenin keyfini yaşayacak.

Anlayacağınız ‘Rastgele’, sonunda büyük ödül bulunan ve şansı bol, gözü pek yarışmacıların yer aldığı taptaze bir format. ‘Rastgele’ diyerek denemeye değer.

 

FOX’UN ‘EFSANE AİLE’ ŞAKASI

Yaz ekranı denince olmazsa olmazlardandır, şaka programları. Bu alanda ilk akla gelenler de Şinasi Yurtsever ve Sinan Çalışkanoğlu’nun sunuculuğundaki işler. ‘İlk Buluşma’ isimli programda talimatlarla şakaladıkları kişilerin içine düştüğü durumlardan eğlencelik yaratmayı başaran ikili bu kez ‘Efsane Aile’ ile ekran başındakilere eğlence yaşatacaklar.

Yapımını 25 Film’in üstlendiği ve çekimleri İstanbul’da devam eden programa baktığımızda, ilk etapta görünen tablo ‘İlk Buluşma’dan pek farklı olmadığı yönünde. Ancak bu kez oyunculardan oluşan ‘Efsane Aile’ ekibi mevcut. Ne oranda fark yaratacaklarını hep birlikte izleyeceğiz. 

Şakanın nasıl işleyeceğine gelince... Başvuruyu yapan yarışmacılar, şakaya kurban etmek istedikleri arkadaş veya sevgililerini ‘Efsane Aile’ ekibinin ve kameraların hazır olduğu bir kafeye getirecekler. ‘Efsane Aile’ oyuncularını kendi aileleriymiş gibi tanıtacaklar. Kozmik odada bulunan Şinasi Yurtsever ve Sinan Çalışkanoğlu, kulaklıklar sayesinde tüm ekiple iletişim kurup talimatlarını sıralarken de şakalanmanın eğlencesi bir kez daha başlayacak.

Sunucuların birbirinden eğlenceli ve zor etaplarıyla karşı karşıya kalacak olan kurbanlar sınırların zorlandığı, sabırların sınandığı zorlu bir süreçten geçerken onları bu duruma sokan yarışmacılar da şaka yapmak istedikleri yakınlarını ‘Efsane Aile’ ekibiyle çılgın masaya oturtup, tüm etapların sonuna kadar kalmalarını sağlamanın sınavını verecekler.

Kısacası; FOX’un ‘Efsane Aile’ bildik formatına rağmen yaz rehavetinde tercih edilebilecek işlerden. Zira zorlu etapları aşmanın para ile ödüllendirildiği şaka programında kahkaha, adrenalin ve sürprizler bir arada. Bedavaya aile boyu eğlence de caba!

SON SÖZ; Şiddet yüklü kış dizilerinin ruhumuzda yarattığı darlığı atmak için yaz ekranlarının cıvıl cıvıl olması, ekrandan öteye eğlencesi bulunmayanlar için büyük nimet… Yarışmalar ve şaka programları da bu nimetin ganimetleri!

Aklımızın gözünü kör etmeden cümle eğlenceliklere, haydin rastgele…

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..