Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '17

 
Kategori
Aile
 

Aile çok şeydir..

Aile çok şeydir..
 

Biliyoruz, Kapitalist sistem tüm insani değerleri çıkar çatışmaları yüzünden bozan hatta altüst eden ve aynı zamanda feodalizm ile taban tabana zıt bir sistem olmakla birlikte toplum ilişkilerinde bireyselciliği hakim kılan ama yaşam gerçeğimizde de olmazsa olmazımızdır.

Son yüz yıl içinde vahşi yüzünü yenecek henüz bir güç bulunamayan Kapitalizm'in kurallarına uymama gücüne sahip olduğumuzu düşünenenlerdenim.

Bu güce sahip olmak için fazla şeye gerek yok aslında..

Büyük düşünmek yeterlidir.

Bireyci olmak yerine güçlü aile olmak hedef olmalıdır. Elbette ki ataerkil anlamda değil. Çekirdek aileden söz ediyorum. Çekirdek aileyi güçlü tutmadıkça toplumun güçlü olabilmesi de mümkün değildir.

Gücünü materyallerden yani yatırım araçlarına yapılan değerlerden alan değil, gücünü güzel düşüncelerden adalet ve merhamet duygularından alan, doğru ilkeleri olan, sorgulama yeteneğine sahip olan modern aile olmayı hedeflemek.

'Ben' değil, 'biz' diyebilen güçlü aileyi inşaa etmekten geçer büyük büşünmek.

Büyük düşünmeyi bilen aileler Kapitalizm'in o acımasız kurallarına dur diyebilir, kurallarına uymama cesaretini gösterebilir.

Büyük düşünen ve güçlü aile Kapitalizm'in dayatmalı ve tüketimciliğe zorlayan gücüne boyun eğmez, daha akılcı çözüm arayışları içine girerek Kapitalizm'in kurallarını çiğnemeye çalışır.

80'den sonra Kapitalizm süreci ile başlamış olan aile içi savaşları ve beraberinde getiren parçalanmış aile modellerini görmekteyiz.

Toplumun yapısına baktığımızda da tıpkı parçalanmış aile modellerinde gördüklerimizin benzeri bir yapıya dönüştüğünü görüyoruz. Birbirine güven duymayan, bencil yaklaşımlı bir toplum modeli fotografı karşımıza çıkıyor.

Gücünü aileden almasını bilen toplum oluşmadıkça toplumdaki ne kirlenmişlikler temizlenebilir ne de toplumun değeryargıları değişebilir.

Toplumun yapısına göre aileyi oluşturmak değil, kendi doğrularımızla aileyi oluşturarak toplumun yapısını da değiştirebileceğimize inanıyorum.

Aile çok şeydir!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..